Ironia sorţii: Şi parlamentarii PSD au prelungit întemniţarea lui Dragnea

Abrogarea legii recursului compensatoriu, care a scos din puşcării peste 20.000 de infractori, tocmai votată şi de parlamentarii PSD, i-a mărit lui Liviu Dragnea perioada de detenţie. Dacă această lege rămânea în vigoare, toată pedeapsa primită de Dragnea, 3 ani şi jumătate de închisoare, ar fi fost redusă cu 20%. Acum, acest procent este valabil doar pentru primele şase luni petrecute de fostul lider PSD la Penitenciarul Rahova.

Şi iată cum ironia asta, fie ea şi a sorţii, a ajuns să rezolvare o perplexitate. Păi da, pentru că mica graţiere a PSD ne-a luat pe toţi prin surprindere, iar efectele ei se vor simţi multă vreme.

Aşadar, la 27 mai a.c., Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare. Legea care abrogă recursul compensatoriu, adoptată miercuri de Parlament, va fi promulgată în câteva zile de preşedinte, iar Liviu Dragnea va beneficia de efectele recursului compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai-decembrie 2019. Dacă legea propusă în 2017 de PSD-ul condus de Dragnea ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea beneficia de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate), nu doar pentru perioada petrecută până acum la Penitenciarul Rahova.

Deputaţii Florin Iordache şi Marton Arpad, consideraţi părinţii recursului compensatoriu, s-au abţinut şi n-au votat împotriva abrogării acestei legii. Însă Eugen Nicolicea, un mare susţinător al recursului compensatoriu, s-a dovedit un autentic liber-schimbist şi a votat pentru abrogare. C-aşa e viaţa, complexă şi plină de neprevăzut.

Un comentariu la „Ironia sorţii: Şi parlamentarii PSD au prelungit întemniţarea lui Dragnea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.