Jocuri de grădiniţă: Alina Mungiu-Pippidi o „sacrifică“ pe Adina Florea

În echidistanţa ei academică, Alina Mungiu-Pippidi ne spune că Adina Florea (SIIJ) – care a vrut locul Laurei Codruţa Kovesi, însă nu l-a obţinut, dar o anchetează acum pe fosta şefă a DNA, trebuie să plece. Argumentul ar fi probele subţiri pe care doamna procuror Florea le-a prezenta instanţei ca să motiveze de ce dorea musai control judiciar pentru Kovesi în plină procedură de numire a procurorului european.

Nu vă pripiţi, Mungiu-Pippidi, şefă de think tank, încearc iar să joace la două capete. Aşadar, după cum veţi vedea mai jos, UE este urecheată pentru că se încăpăţânează să nu creda în cine trebuie. Totodată (echisitanta, deh), PSD este avertizat că ancheta asupra lui Kovesi n-a făcut decât să demaşte partidul, motiv pentru care am zâmbit fiindcă mi-am amitit de o poantă mai veche: „Continuăm ştirile, după o pauză de duplicitate!”.

…Tentativa a fost iresponsabilă având în vedere atenția asupra cazului și a demascat PSD mai rău decât o sută de adversari. Sancționarea penală a Codruței Kovesi pentru erorile ei administrative – pentru care a plătit deja cu destituirea, o măsură administrativă – e o aberație. Dacă sunt dovezi, se vor proba …, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Demisia Adinei Florea. Acum, publicat în romaniacurata.ro.

Din păcate (continuă Mungiu-Pippidi) UE crede numai în partea de justiție română care răspunde la comenzi. CCR, CSM și curțile nu se bucură de mare apreciere, fiind imprevizibile. UE sabotează astfel exact terenul independent al statului de drept pe care a încercat să îl cultive.

Dar în timp ce critic UE, dat fiind că puțini alții au poziția să o facă, e clar că dna Florea trebuie să plece imediat și cine a numit-o e la fel de vinovat ca ea.

Ea însă, prima, are răspunderea și a tentativei, și a eșecului. Afară cu ea, conchide autoarea atricolului

Adică, în „traducere liberă”, Florea trebuie să plece de mână cu Tudorel Toader, căruia Liviu Dragnea, liderul PSD, cel care conduce de fapt Guvernului, tocmai i-a spus că trebuie să elibereze locul. Ce coincidenţă!

În rest, nimic nou: Mungiu-Pippidi îşi pune iar duplicitate în frapieră, la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.