La Eurovision, n-are cum să asculte toată lumea doar Schopenhauer

Nu mi-am stricat duminica ascultând maneaua Zaleilah a lui Costi Ioniţă care va reprezenta România la Eurovision. Am observat însă indignarea multor ziarişti legată de alegerea TVR pentru competiţia din Baku – Azerbaidjan.

Drept să spun, chiar nu ştiu de ce atâta zarvă în varză. Să ne streseze pe toţi o biată manea în epoca în care telemanelele sunt ridice la rang de artă pe toate posturile tv, inclusiv pe cel public? De ce să mai facem gât? Se ştie doar, trăim vremea în care nepricepuţii de la putere domnesc peste o subcultura de manele.

Costi Ioniţă este acum alesul. Nu-i o surpriză. Ascensiunea marelui nostru compozitor se contura încă de când a fost aplaudat la scenă deschisă pentru că a zis: „Fiecare are gusturile lui în muzică. N-are cum să asculte toată lumea numai Schopenhauer”. Păi, chiar avea dreptate. Poate că nu ştiţi, dar mulţi academicieni sunt de părere că neamţul ăsta a fost chiar insuportabil.

Şi tot alesul despre care vorbeam mai sus a mai scos din gâtlej una abisală: „Dacă sunt dobitoc, nu mă deranjează! ”. Corect, Costi! Iată însă că, mai nou, nici pe alţii mult mai titraţi decât tine nu-i deranjează deloc faptul că sunt nişte cretini iresponsabili.

4 comentarii la „La Eurovision, n-are cum să asculte toată lumea doar Schopenhauer”

  1. Abisal….L-as intreba pe „fenomenologul” Costi…ce „a ascultat” el din creatiile lui Scjopenhauer? Cat a inteles el din „piesa” Wille zum Leben, o creatie monumentala a unei alte magistrale compozitii, Lebensphilosophie. Mai mult, l-as ruga pe imanentul si imuabilul Costi sa-mi explice scepticismul care decurge, evident metafizic, din concluzia lui Schopenhauer, in totala opozitie cu „optimismul logic” kantian si hegelian, privind motivatiile individului si irationalitatea acestora. 🙂

  2. Stimate D-le Berdeli, sincer sa fiu va inteleg frustrarea dar nu pentru ca as fi de acord cu dvs. ci pentru ca inteleg de unde veniti si mediul in care va desfasurati activitatea. Inteleg ca gusturile muzicale ale D-lui Ionita nu va sunt pe plac, dar spuneti-mi totusi cat de productiv este sa-l aratati cu degetul? Stiu, e ,,good business”, citeste lumea ce scrieti pentru ca si cititorii dvs. traiesc si isi desfasoara activitatea in acelasi mediu ca si dvs. Ar fi poate o idee mai buna sa va acceptati cu totii asa cum sunteti in Romania si sa incercati sa construiti o societate civila mai buna, mai incapatoare? In rest numai de bine.

  3. mihail, de pilda, nu pricep la ce frustrare te referi, asa ca incearca sa transmiti ceva mai clar mesajul tau, ca, zau, nu pricep nimic. adevarat, ai scris sase rinduri. poate ca iti par suficiente, insa sunt doar confuze.
    in rest, fireste, si eu iti doresc numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.