Cruzimea ucigaşului Vlădan şi învăţăturile şefului Poliţiei Române legate de libertatea de-a trage cu arma

După masacrul din centrul Bucureştiului săvârşit de angajatul MI Gheorghe Vlădan, aflăm – ca să vedeţi ce surpriză! – că omul a primit ilegal arma crimei. Cel puţin aşa a declarat chestorul Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

N-am să insist asupra blă-bla-blă-urilor aceluiaşi chestor legate de vinovaţii din poliţie care – după cum se jură Popa pe cascheta sa de şef cel mare – vor plăti pentru că i-au înlesnit lui Vlădan drumul către o armă de foc.

Reţin altceva. Domnul Popa a declarat că în România nu se impune deţinerea unei arme letale pentru autoapărare şi a anunţat că vor fi înăsprite condiţiile obţinerii unui permis de port-armă. Cam târziu a ajuns şeful poliţiei la această concluzie, de vreme ce în ţărişoara noastră dragă se trage cu arma de o bună bucată de vreme. Chiar şi-n urma unei banale dispute în trafic sunt făcute zob ba o lunetă, ba un parbriz, ba aflăm de o portieră găurită de glonţe. Să nu ştie chestorul câţi iresponsabili deţin arme de foc? Mă îndoiesc.

Lui Gheorghe Vlădan i-a luat 3 minute şi 27 de secunde ca să omoare două femei, să rănească alte şase, să schimbe definitiv viaţa a zeci de oameni – ma refer la rudele victimelor. Însă la ce interese sunt în joc, oare cât timp va fi necesar pentru ca să se înăsprească regimul armelor? Păi cred că o eternitate şi ceva.

Vlădan a comis un masacru din frica de-a înfrunta realitatea. Frica lui de viaţă, care nu se manifestă de azi, de ieri, nu i-a fost doar o sursă de fantasme şi superstiţii, ci şi una de cruzime, demonstrată plenar chiar în centrul Bucureştiului. Aşa că profilul său psihologic n-avea cum să le scape celor care i-au pus arma în mână.
Dacă Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, chiar  doreşte să prindă taurul de coarne, înainte de-a vorbi despre înăsprirea condiţiilor de obţinere a unui permis de port-armă, ar fi bine să ne spună, în urma unor investigaţii serioase prin propriile hârţoage, câţi Vlădani deţin arme letale în România. Ar fi doar un exerciţiu de transparenţă. Cunoaştem exact care-i situaţia şi, apoi, chiar se poate face o dezbatere eficientă pe această temă. Altfel, discutăm vorbe.

Un comentariu la „Cruzimea ucigaşului Vlădan şi învăţăturile şefului Poliţiei Române legate de libertatea de-a trage cu arma”

  1. Numarul IRESPONSABILILOR din Polutia Romana (scuzati, Politia Romana) este direct proportional cu numarul iresponsabililor din totalul populatiei.

    Astfel incat sa nu va mire faptul ca foarte multi interlopi au „proptele” in Politie, ca foarte multi politisti sunt mai interlopi decat interlopii si ca, de fapt, granita dintre responsabil si iresponsabil (cel putin in Romanelistan) se stabileste mai greu decat existenta extraterestrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.