Liviu Pleşoianu, alură de Farfuridi-Brânzovenescu sau despre întruparea inepţiei solemne

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, autoproclamat concurent în cursa prezidenţială, are deja alură de Farfuridi-Brânzovenescu, iar, dacă va continua să ne tot spună ce crede el despre lume şi politică, s-ar putea să întreacă celebrul cuplu de ignoranţi demagogi la capitolul moftologie.

Spre deosebire de diverși „analiști” (scrie Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook) care transpiră abundent de fericire când le zboară pe deasupra bilei gândirii câte un avion de luptă, spre deosebire de diverși „candidați la prezidențiale” care sunt dispuși să dea din coadă și din patrie oricât e nevoie pentru a fi mângâiați pe creștet de stăpânii lor, eu nu voi accepta niciodată să mi se cânte ode externe la schimb cu statutul de docil cumpărător de arme și de supus donator de resurse (minerale și umane)!

Ghinion! Este de notorietate faptul că omul care zice că nu acceptă să i se cânte ode exterene este de foarte multă vreme lăudat într-un mod deşănţat de Sputnik, vocea propagandei ruse în România, pentru că ar fi anti-NATO şi anti-UE. Adică, spună ruşii, un „suveranist”. În realitate, spun eu, un patriotard care se caţără pe culmile ridicolului.

De altfel, Sputnik îl prezintă de vreo doi ani pe Pleşoianu drept unul dintre oamenii politici ai noului val, care ar fi dovedit „echilibru, profesionalism și originalitate”, iar faptul că deputatul PSD a cerut expulzarea lui Hans Klemm, ambasadorului SUA la Bucureşti, a dat multă satisfacţie la Moscova, după cum ne-a arătat chiar Sputnik.

Să te ridice în slăvi propaganda rusă, de zeci de ori, iar tu să spui, senin, că nu accepţi să ţi se cânte ode externe, mi se pare, cel puţin din poziţia unui candidat la prezidenţiale, fie el chiar unul autoproclamat, mai mult decât o întrupare a prostiei solemne.

Doar câteva titluri pe care Sputnik i le-a dedicat patriotardului: Pleșoianu, mesaj de mare curaj, o palmă dată ”partenerilor strategici”!, Pleșoianu, mesaj fulminant înainte de întâlnirea de la Casa Albă! Provocare ”strategică”!, S-a cerut Expulzarea de Urgență a ambasadorului Hans Klemm!

În rest, anul acesta vom avea şi un episod ilar: Pleşoianu, deputat PSD, candidează la prezidenţiale împotriva Vioricăi Dăncilă, preşedinta partidului, aşa că abia aştept sfârşitul dramoletei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.