Şeful Protecţiei Consumatorului, nepotul unui ideolog stalinist, impune norme vestimentare ca pe vremea comunismului

Miron-Horia Constantinescu, un personaj extrem de controversat, numit recent de Viorica Dăncilă șef la Autoritatea Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), este nepotul lui Miron Constantinescu, nomenclaturist de tristă amintire, care a contribuit din plin la instaurarea comunismului în România, dar şi a depistării „duşmanilor de clasă”, aşa cum spunea un alt ideolog comunist.

Probabil, în speranţa că se va reuşi călce pe urmele bunicului său, noul şef de la Protecția Consumatorului reglementează cum se vor îmbracă angajaţii ANPC. În consecinţă, ordinul său este ca femeile nu nu mai poată purta bluze cu decolteu sau fuste cu fermoar, iar „limita de decență”, în opinia lui, pentru lungimea fustei este „imediat deasupra genunchilor”. Bărbaţii de la Protecția Consumatorului le este interzi să poarte părul mare ori sandale.

Spun că nepotul calcă pe urmele bunicului, nomenclaturistul Miron Constantinescu, pentru că şi comuniştii avea marota impunerii cu orice preţ a unor norme pe care le credeau desprinse din morala proletară. Aşa că bărbaţii care purtau plete erau tunşi cu forţa, în timp ce fustele scurte ale femeilor erau tăiate cu foarfeca de către vigilentele activiste de partid. Nu-i o glumă. Era o preocupare obsedantă a regimului comunist din România. Uniformizarea vestimentaţiei şi a ţinutei oamenilor de rând şi s-a manifestat brutal de la sfârşitul anilor ’60 până în 1989. De pildă, miliţienii organizau filtre pentru a duce „pletoşii”, de regulă tineri, la frizer, iar femeile care purtau minijupă nu erau primite în instituţiile în care lucrau. În timpul regimului comunist n-au fost agreaţi nici bărbaţii cu barbă, însă, din câte văd, Constantinescu nu se atinge de această podoabă. Motivul: chiar el poartă barbă. Însă nu m-ar mira dacă, pe viitor, va hotărî ca toţi bărbaţii din ANPC să vină la serviciu raşi, tunşi, frezaţi.

Alexandru Bârlădeanu, un alt ideolog comunist, spunea: Când conducea Miron (Constantinescu – bunicul lui Horia Constantinescu -n.m.) economia, se căutau “sabotori” și “dușmani de clasă” pentru economia care nu mergea, din cauză că se baza pe lucruri incerte. De pildă, producția se planifica pe materiile de import, dar nu se prevedea în plan, cu ce exporturi compensăm sau pe ce bază plătim.

Termenul de implementare a regulamentului impus de Horia Constantinescu este de şapte zile, iar fiecare angajat din cadrul ANPC va trebui să semneze de luare la cunoştinţă.

La 5 octombrie 2017, Horia Constantinescu, pe atunci șeful OPC Constanța, declara pentru Info Sud-Est că este prieten cu doi dintre bărbații care, împreună cu Codrin Ştefănescu, au venit să-l apere pe Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judeca dosarul angajărilor fictive.
În fotografia de mai jos, Constantinescu flancat de bărbaţii care-l apărau pe Dragnea la proces.

Un comentariu la „Şeful Protecţiei Consumatorului, nepotul unui ideolog stalinist, impune norme vestimentare ca pe vremea comunismului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.