Mistificări fardate la întuneric: Răspândacul Cristoiu şi zvonul cu spionul

Ploieşteanul Dorin Alexandru Piscan a fost acuzat de spionaj în favoarea Rusiei, iar ulterior arestat, aşa că Ion Cristoiu, răspândac şef al propagandei Kremlinului, a sărit ca ars. E o diversiune a spus Cristoiu, motivând că toată tărăşenia apărută în presă a avut menirea să abată atenţia de la scandalul Coldea, dar, ca de obicei, vocea Moscovei de la noi n-a oferit nici măcar o fărâmă de argument

Da, răspândacul Cristoiu iar bate câmpii. Arestarea lui Piscan, spionul fotograf, aşa cum l-a numit presa, nu a umbrit nici pe departe cazul Coldea, iar jurnaliştii au tratat cele două subiecte separat, cu importanţa cuvenită. Cazul Piscan n-a aruncat nici măcar vreo palidă perdea de fum peste audierea lui Coldea la DNA. De fapt, Cristoiu manipulează în favoarea Rusiei, bagatelizând afacerea Piscan, în pofida faptului că diplomatul rus căruia spionul fotograf i-ar fi oferit informaţii a fost declarat de Ministerul Afacerilor Externe persoana non grata.

E greu de anticipat acum deznodământul afacerii Piscan şi cam ce pagube a adus ea Românei şi NATO, după ce ploieșteanul ar fi colectat informații militare pentru un diplomat al Ambasadei Rusiei de la București. Cert e însă că Ion Cristoiu a încercat imediat să minimalizeze prezumtiva operațiune de spionaj a lui Piscan, prietenii ştiu de ce. 

În rest, dezinformările şi mistificările puturoase răspândite de Cristoiu în favoarea Kremlinului, încă de la începutul invaziei în Ucraina, multe dintre ele consemnate pe acest site, se sprijină tocmai pe libertatea de opinie. O libertate întărită de apartenența noastră la UE şi NATO, pe care Cristoiu le înjură aproape în fiecare zi. 

Citeşte şi:

Un comentariu la „Mistificări fardate la întuneric: Răspândacul Cristoiu şi zvonul cu spionul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.