Nici măcar Ceauşescu nu şi-ar fi aprobat ginerele

După deshumarea rămăşiţelor pământeşti ale soţilor Ceauşescu, Mircea Opran, soţul Zoiei Ceauşescu, i-a numit criminali pe cei care au hotărât împuşcarea socrilor săi şi pentru că „s-au purtat cu nişte cadavre ca nişte păgâni, au pus sub ei rumeguş”.

Declaraţia a făcut înconjurul planetei.

Are tupeu Opran. Mult tupeu. Păi Ceauşescu a fost un anticreştin feroce, n-a ascuns asta niciodată. Oficial, în România comunistă, nu se vorbea despre Dumnezeu, Iisus Cristos, cruce, credinţă. La ordinele ideologilor, toate cuvintele legate de biserică au fost interzise. Dacă la tv apărea totuşi vreo biserică, se discuta doar calitatea de monument istoric pe care-l reprezenta construcţia. Niciodată, dar niciodată, nu era filmată crucea de pe turlă – ordin expres, venit de la cel mai înalt nivel. În România lui Ceauşescu bisericile nu aveau cruci.

Nu era doar un ateu, Ceauşescu a dărâmat biserici şi mânăstiri seculare cu o pornire demonică nemaiîntâlnită în această ţară.

Ceauşescu nu s-a războit cu Biserica – instituţia nu i s-a opus niciodată. Ceauşescu a vrut să ucidă credinţa din oameni. Apoi, să-l  înlocuiască pe Dumnenzeu. Nici un preot nu a vrut să slujească atunci când dictatorul a fost băgat în groapă. Opran reproşează faptul că Ceauşescu n-a fost înmormântat după datină, ignorând faptul că liderul comunist a urât creştinismul din toată fiinţa sa. Asta se numeşte ipocrizie la pătrat.

Dacă cei mai tineri par miraţi de ce scriu, să citească programul Televiziunii Române, care căpătase deja chipul lui Ceauşescu, din 25 decembrie 1989, ziua de Crăciun, ziua în care a fost împuşcat Ceauşescu. Acolo se vede negru pe alb cât dispreţ avea tovarăşul secretar general pentru tradiţia milenară a unui popor creştin.

Acelaşi dispreţ îl are şi familia, de vreme ce a permis să fie dăltuită o stea roşie pe crucea lui Nicolae Ceauşescu. Chiar deasupra numelui.

2 comentarii la „Nici măcar Ceauşescu nu şi-ar fi aprobat ginerele”

  1. Dl. ginere a trait bine pe vremea socrului. Gospodaria Partidului aproviziona cu toate nomenclatura. Iar tovarasi aveau videouri si parabololicili, ascunse in camera, sa nu vada prostimea. Batranul cizmar avea cinematograful lui, filmili lui, si la haizla avea robinetili di aur. Cate femei din ROMANIA au murit din cauzele politici aberante cu natalitatea, dar soimi patriei l-au ciugulit, crede ginerica , ca noi …am uitat!

  2. Imi place articolul,concis ,adevarat si la obiect.Felicitari !
    De-acum va urmaresc cu placere,abia ieri
    v-am dsscoperit Sper sa nu va acopar la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.