Nimbul lui Ceauşescu se află în pericol de-a fi spulberat chiar de către ginerele Opran

Mircea Opran,  fostul soţ al Zoiei Ceauşescu, intenţionează să ceară rejudecarea celebrului proces de la Târgovişte din 25 decembrie 1989. După cum se ştie, atunci, Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost condamnaţi la moarte şi executaţi pe loc pentru genocid şi subminarea puterii de stat.

Nu cu multă vreme în urmă, Opran şi Valentin Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu, au reuşit să protejeze la OSIM numele de Ceauşescu. Chestiunea a scos la iveală faptul că România este chiar ţara tuturor posibilităţilor. Însă, dacă Opran reuşeşte să redeschidă şi procesul de la Târgovişte – ca să spele memoria fostului dictator comunist, după cum susţine – povestea nu mai este stranie, ca în cazul OSIM, ci devine de-a dreptul ilară.

Ce s-a petrecut la Târgovişte în urmă cu 22 de ani n-a avut nici o legătură cu justiţia. Însă, tocmai acesta-i motivul pentru care deasupra frunţii liderului comunist stă nimbul de martir. Acum, dacă s-ar rejudeca cazul, Ceauşescu ar ieşi rău fiindcă, în continuare, ar fi responsabil de multe crime odioase – chir altele decât cele invocate la proces.

Opran doreşte ca, la această judecată, să răspundă „criminalii” care i-au omorât socrii. Chestiuneade fond e alta, dacă tot ne aflăm în faţa unui proces istoric: nu cred că toată tăreşenia asta poate fi tranşată în sala vreunui tribunal. O mare parte a populaţiei acestei ţări l-a vrut mort pe Ceauşescu în 1989, iar sentinţa a venit, atunci, ca o uşurare colectivă. Un adevăr istoric, la fel de valabil ca şi cel care relevă că procesul a fost o mascaradă judiciară – Odiosul şi Sinistra puşi la zid înainte de recurs.

E posibil ca după rejudecarea procesului Ceauşescu, noi să aflăm alte amănunte legate despre modul în care el a luptat chiar şi cu democraţia socialistă în favoarea dictaturii personale, mult mai „sănătoase”, iar Opran să obţină niscai bunuri confiscate.

Însă, dacă aşa se vor petrece lucrurile, se spulberă nimbul crudului dictator, iar pe soclu rămâne doar un criminal de drept comun care n-a avut niciodată curajul să-şi asume faptele.

2 comentarii la „Nimbul lui Ceauşescu se află în pericol de-a fi spulberat chiar de către ginerele Opran”

 1. Dupa 22 de ani de la moartea carmaciului, sunt multi trogloditi care i-ar saruta nimbul acestui agramat dement…Nu mi-e clar de ce este atat de clamata corectitudinea in cazul procesului Ceausescu…in conditiile in care, pentru foarte multi muritori de rand, procesele in Romania comunista erau PRIN DEFINITIE o mascarada si o nedreptate IN SINE. Dincolo de adevarul evident…cum ca majoritatea populatiei ii dorea moartea si il ura PE BUNA DREPTATE, as spune ca „geniul Carpatilor” si-a meritat din plin mascarada de proces…Nu de alta, dar el facuse din TOATA ROMANIA O MASCARADA. Cultul personalitatii, paranoia generalizata, teroarea omniprezenta au fost atributele regimului pe care l-a instaurat chiar Ceausescu! Ori..in aceste circumstante…de ce el, in calitate de satrap national, AR FI FOST INDRITUIT LA UN PROCES „CORECT”…iar restul pulimii, formata din „omul nou”, NU AR FI AVUT DREPTUL LA PROCESE CORECTE??? Apropo…cat de „corecte” erau procesele celor prinsi ca vor sa treaca frontiera pentru a scapa de „iepoca de aur”??? Sa fim seriosi…Apoi, au existat procese in cadrul granicerilor care au omorat si torturat pe cei prinsi pe frontiera? Sunt doar cateva exemple..si intrebari, evident fara raspuns! Cuplul agramat al Ceausestilor SI-A MERITAT DIN PLIN MASCARADA DE PROCES! ROMANIA INTREAGA ERA O MASCARADA, astfel incat ceea ce li s-a intamplat lor A FOST O CONSECINTA FIREASCA IN CONFORMITATE CU NEBUNIA GENERALA PE CARE CEI DOI, IMPREUNA CU TOTI SOBOLANII LASI SI PROFITORI DIN JURUL LOR, AU INSTALAT-O SI INTRETINUT-O IN ROMANIA ATATIA ANI!

 2. In ESENTA pare ca ai dreptate! Dar nu cred ca noi ROMANII ne vom putea vindeca de propria noastra PROSTIE!
  Vrei un exemplu? Acum, in parlament „derutatilor” nostrii ales DEMOCRATIC se coace o imbunatatire a legii RECUNOSTINTEI, astfel incat si cei care erau in fabrici in decembrie lui 89 sa poata fi recunoscuti REVOLUTIONARI!
  Si atunci ce ma mai mira?
  Si un altul DEAR EMIL, OPRESCU acest nopu MEngele care se vrea a fi cu fata umana, desi are o declartie ca renunta la titlul de REVOLUTIONAR continua sa ia acea „RECUNOSTINTA PECUNIARA”.
  Si spune-mi te rog TU ce ai mai intelege? NIMIC… sunt sigur…
  Si atunci… de ce te-ar mai mira un gest ca a lui Opran si Valentin?

  Vorba aceea ipocrita..atat ca inteles, cat si ca folosire a ei…”INCURCATE SUNT CAILE DOMNULUI…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.