Parafrazând sloganul simpatizanţilor lui Iliescu, Mungiu-Pippidi le reproşează românilor că nu ştiu cu cine să voteze

Alina Mungiu-Pippidi cataloghează drept stupidă întrebarea legată de aria cercului, adresată lui Dăncilă într-o conferinţă de presă, doar ca să arate faptul că alegătorii lui Iohannis ar fi nişte naivi.

Cam așa și cu prezidențialele noastre. Nimeni nu i-a întrebat nimic serios pe candidați, că întrebările încuietoare cu aria cercului sunt pur și simplu stupide, iar România alege pe cineva care nu s-a angajat la nimic, doar la a întrerupe tăcerea prin câte un monolog, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Votăm, nu gândim!, publicat în romaniacurata.ro.

Şi, continuă ea, că să argumenteze titlul articolului: În 1990, niște votanți entuziaști ne-au pictat pe peretele redacției din Calea Victoriei sloganul ”Noi votăm, nu gândim”.

Ei bine, nu-mi aduc aminte exact ce scria atunci pe zidul GDS, însă bănuiesc că votaţii despre care vorbeşte au vrut să facă băşcălie de sloganul: Noi muncim, nu gândim. Acesta din urmă este original, strigat în 1990 de agitatorii FSN, înaintaşul PSD, la pachet cu: Moarte intelectualilor!

Adevărat, memoria ne mai joacă feste, însă şi alt fragment straniu din articolul Alinei Mungiu-Pippidi e strani: Având în vedere că nu știm pozițiile viitorului președinte despre nimic important – euro, controlul serviciilor secrete, armele nucleare, faptul că în ultimele săptămâni jucătorii din serviciile noastre secrete au pus un pic de umăr la căderea guvernului democrat din Republica Moldova – iar în schimb entuziasmul, mai ales prin diaspora de subzistență, e la maximum, mă întreb dacă am făcut vreun progres, altul decăt să mai mutăm din votanții needucați de la PSD mai spre dreapta.

Las la o parte ridicarea problemei armele nucleare, scoase, parcă, din puţul gândirii, însă afirmaţia că serviciile secrete româneşti (nu ne spune care) au pus umărul la dărâmarea guvernul Republicii Moldova, agăţând chestiunea şi de Iohannis, fără nici cea mai mică dovadă ori argument, e un semn că eşecul operaţiunii Dăncilă Preşedinte a înfuriat-o pe analista noastră academică atât de tare, încât îi doresc grabnică ameliorare.

Un comentariu la „Parafrazând sloganul simpatizanţilor lui Iliescu, Mungiu-Pippidi le reproşează românilor că nu ştiu cu cine să voteze”

  1. Daca tot s-a hotarat PSD-ul sa faca revolutie interna, poate ca aflam si ce bani s-au sifonat catre deontologii Chirieac, Buscu, Savaliuc, Mungiu, Ciuvica, Nistorescu, Cristache, Cristoiu, Andronic samd, dar si care au fost rezultatele. Si, daca oamenii astia au primit bani din visteria partidului, care au fost motivele? Ca doar nu i-au furat, iau primit, probabil de la casierie. Daca da, de ce? Daca nu, nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.