Pe bună dreptate, pe vremea lui Dragnea se striga: Fără penali! Acum, demnitarii sunt cei recomandaţi de penali

Pe vremea lui Liviu Dragnea, Opoziţia striga, pe bună dreptate: Fără penali în funcţii publice! Fostul lider al PSD, distanţat acum la Rahova, era primul vizat. Altul – Darius Vâlcov, consilier al Vioricăi Dăncilă, ca să dau doar două exemple.
Acum, lucrurile s-au mai schimbat, dar nu neapărat în bine – fosta opoziţie, aflată acum la putere, aşează în funcţiile de demnitari persoane recomandate de penali şi nu-i o figură de stil.

De pildă, numirea lui  Florin Victor Dumitriu în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei premierul Florin Cîțu va stârni multe controverse. Totodată, respectiva mişcare face parte din ciclul de încadrări stranii ale noului guvern.

Dumitriu a deţinut mai multe funcţii în timpul guvernării lui Adrian Năstase și a fost consilier pe probleme economice al lui Sorin Oprescu, fostului primar al Bucureștiului, care se confruntă cu probleme de natură penală. Acelaşi Dumitriu, aflat la un moment dat pe lista de candidaţi a PP-DD, partidul oteve a lui Dan Diaconescu, era recomandat alegătorilor de către cel din urmă, aşa cum arată afişul din deschiderea articolului. Iar imaginea respectivă face mai multe decât o mie de cuvinte devreme ce fostul şef al OTV, care-l propunea electoratului pe Dumitriu, sub sloganul: Diaconescu ţine cu tine!, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru şantaj.

La începutul anului trecut, Florin Cîțu, pe atunci ministru de Finanţe a vrut să-l numească pe Florin Victor Dumitriu președintele Eximbank, dar s-a opus BNR, conform Ziarul Financiar, motivând că omul n-are experienţa necesară. Aşă că Dumitriu a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare.

Şi dacă tot veni vorba despre un fost premier, acum distanţat la conacul său de la Cornu, n-ar fi rău ca actualul şef al guvernului să aprofundeze cu stoicism o grandioasă perlă a lui Adrian Năstase, care zicea pe vremea în care se afla la butoane: Singura greşeală care trebuie să nu o faci niciodată este să nu faci niciodată o greşeală de două ori.

Un comentariu la „Pe bună dreptate, pe vremea lui Dragnea se striga: Fără penali! Acum, demnitarii sunt cei recomandaţi de penali”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.