Poate că dă Sfântu’ şi stă

În România, zăpadă a devenit deja o stare sufletească vecină cu sinuciderea colectivă.

Premierul Ungureanu îi ceartă pe sinistraţi – sunt leneşi, nu ies la zăpadă, iar Cristian Tudor Popescu îl ceartă pe premier, căruia degeaba i-a ieşit din gură o sentinţă, fiindcă morţii nu lenevesc niciodată.

Încă nu ştim cu precizie câte mii de oameni se mai află sub nămeţi, fiindcă autorităţile ne bombardează cu adevăruri mascate. Precum în fiecare iarnă, viscolul a venit prea devreme şi le-a prins nepregătite, iar peste toată hărmălaia asta se aşează în continuare o zăpadă urâtă, de un alb cadaveric.

Concluzia: avem o ţară şi două slogane. Iarna: „Poate că dă Sfântu’ şi stă”, iar vara: „Poate că dă Dumnezeu şi plouă.” Ar fi nimerit un nou imn plecând de la aceste formule şi stingem pentru totdeauna gâlceva legată de controversatul „Deşteaptă-te române!”.

4 comentarii la „Poate că dă Sfântu’ şi stă”

 1. Asa arata, in debutul de an 2012, natia rumana. Iar automutilarea trece, inevitabil, pe locul 1, la concurenta cu marasmul provocat de „mama natura”.

  V-ati plans, mai rumani superstitiosi pana la ultima celula si ganditori in ale cestii de cafea…ca nu mai aveti zapada! Ca deh, iernile nu mai sunt ca altadata…ca vai, ce s-o intampla? De ce oare nu mai ninge?

  Ah, sigur! Ati gasit raspunsul IMEDIAT, cu ajutorul eco-nazistilor: E INCALZIREA GLOBALA, TOVARASI!

  Ei bine, uite ca „mama natura” v-a ascultat doleantele…si v-a oferit o mandrete de zapada…de sa o tineti minte cate zile va veti mai tara prin viata.

  Cat despre ploaia de vara…stati linistiti! La cantitatea de zapada cazuta iarna asta…topirea ei va asigura apa cat pentru 10 veri!

  O sa va ramana, dupa irigarea solului fertil (degeaba) al tarii…si ceva apa sa va spalati! Un obice… degraba uitat si nu prea practicat, mai ales in mediul rural!

  Spalare frecventa si abundenta la sapun!
  🙂

 2. Emil dear daca ai fi vazut azi pe Gigi pe RTV, cu siguranta ca nu ai fi putut sa nu-l iei in „ecuatia” comentariului tau!

 3. Atunci cand baleiezi intre mirarea tampa si intrebarile (retorice) imbecile, nu faci altceva decat sa legitimezi spusa lui Albert EINSTEIN conform careia doar „Universul si prostia umana sunt infinite”.

  A considera ceea ce este repetitiv ca normalitate si ceea ce este imprevizibil ca anormalitate face parte din cadrele mentale aproape indestructibile. De aici rezulta si concluziile de rigoare…

  Numai ca nu tot ceea ce e repetitiv si previzibil e nornal si nu tot ceea ce e imprevizibil e anormal. Un alcoolic irecuperabil care e beat zilnic are un comportament previzibl si repetitiv, conform precedentelor lui comportamentale. Inseamna ca el este normal? Nici vorba, mai ales atunci cand OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) considera alcoolismul ca fiind a 4-a maladie psihica la nivel mondial, ca raspandire si gravitate, dupa schizofrenie, oligofrenie si depresie.
  Mai departe…nu tot ceea ce e imprevizibil e anormal. Prabusirea unui pod, la 50 de ani de la constructia lui, poate fi rodul uzurii fizice, termice, mecanice la care a fost supus in jumatate de secol! Deci….prabusirea lui este o consecinta fireasca a folosirii lui, a conditiilor speciale de trafic care l-au uzat puternic, etc..! Ah, ca prabusirea se transforma intr-un eveniment dramatic (cu morti si raniti) si absolut imprevizibil DOAR PENTRU CA NIMENI NU ISI DOREA/SE ASTEPTA LA ASA CEVA…asta e alta poveste….Ratiunea unor evenimente imprevizibile sta altundeva decat in nivelul de expectanta pe care il au oamenii in raport cu evenimentul respectiv.

  Revenind la distinctia normal/anormal din perspectiva nivelului de expectanta al oamenilor…e clar ca iarna 2011-2012 se inscrie in acest tipar! De ce? Pentru ca ea nu se inscrie DELOC in nivelul de expectanta al oamenilor (in general) si al europenilor (in special). Ani de zile, confruntati cu ierni tot mai blande, oamenii, in indolenta lor cvasigeneralizata, s-au impacientat exponential si isteric cu gandul la o eventuala apocalipsa climatica datorata eventualei „incalziri globale”. Tema (ingrijorarea in fata manifestarilor naturii) nu e noua, ea exista din antichitate! Nenorocirea face ca ingrijorarea (puerila si autodistructiva!) a oamenilor privind „schimbarile climatice” sa se transforme intr-o isterie globala sustinuta de o miscare politica militanta, dusmanul nr 1 al capitalismului si aliatul nr 1 al ursilor polari! Nimic mai ridicol si mai contraproductiv!

  Ei bine, logica „mother nature” dribleaza logica (si asa precara…) a oamenilor. Dovada ca, in ciuda ingrijorarilor tampe ale oamenilor…cum ca iarnile de altadata au „disparut” si, vai, ne paste apocalipsa incalzirii globale, iarna actuala si-a intrat puternic in drepturi, recuperand absenta ultimilor (cel putin) 35 de ani! Teama (evident nejustificata, insa puternic amplificata prin mass-media) de o apocalipsa climatica legata de incalzire…s-a transformat in cosmarul real generat de o iarna in toata puterea cuvantului, cu zapezi de 4 metri si cateva sute bune de morti in toata Evropa!

  Logica expectantei, repetitivitatii fenomenelor (naturale si/sau sociale) a fost driblata si puternic umilita de logica „mother nature”. Aviz amatorilor!

  Q.E.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.