Ponta năzuieşte să fim ce-am fost şi mai mult decât atât

Dacă zici ceva rău despre Antonescu ori despre Ponta, eşti taxat drept băsist. Ei bine, eu nu sunt şi nici n-am fost băsist, ba dimpotrivă. Şi, după cum am mai spus, indiferent de rezultatele referendumului, Băsescu-i deja istorie. Aşa că mă întorc la actualitatea în care ridicolul tandemului Ponta-Antonescu a devenit deja o stare de fapt.

Ponta se laudă în fiecare zi că-şi face datoria. Parcă s-ar fi mutat la Palatul Victoria ca să joace tabinet, dar alte chestiuni arzătoare îl împiedică. Probabil, ăsta-i motivul pentru care se află într-o perpetuă conferinţă de presă. Nu cumva să punem capul pe pernă până ce nu aflăm cât îi este de greu. Şi îi este. Dar nu din cauza scandalului de plagiat, că nu-i pasă. Şi nici referendumul nu-i motivul, ci faptul că n-a reuşit încă să deţină controlul politic asupra DNA – aşa cum îşi propusese actualul premier. În ce-l priveşte pe Antonescu, s-a ridicat, doar în câteva zile, chiar pe o culme a ridicolului. Însă mă opresc aici cu comentariul legat de interimar: n-ai cum să demaşti o mască.

Andrei Pleşu zicea că nu merge la vot fiindcă nu vede un motiv să înlocuiască un berbec cu două gâşte. Am altă opinie. Băsescu o fi berbec, dar Ponta nu-i o gâscă. De regulă, respectiva zburătoare e simpatică, chiar stârneşte râsul, mai ales atunci când  devine agresivă. Pe mine însă, nu mă încearcă vreun zâmbet. N-am uitat că Victor Ponta, un tălmaci cu doctorat al Codului penal, este cel care i-a dedicat un exerciţiu de admiraţie lui Che Guevara – criminal de drept comun cu acte-n regulă.

Acum, după loviluţie, mă aştept la un alt exerciţiu de admiraţie din partea premierului. Unul dedicat chiar lui Stalin, din care să reiasă cât ar fi de bine pentru ţară să pedepsim exemplar delictul de opinie, să devenim, din nou, un gulag. Ca să fim ce-am fost şi mai mult decât atât.

3 comentarii la „Ponta năzuieşte să fim ce-am fost şi mai mult decât atât”

  1. Dar un NU „otarat” restauratiei comuniste. Criminal e ca liberalii participa la puc si ii va costa scump.

  2. Literar observat, boicotul inseamna a fura votul mortilor, disparutilor, inexistentilor si al absenteistilor obiectori de constiinta. Intelectualii destepti seamana propagandistilor lui Dej, care prosteau gloata in fata, lamurind-o sa intre-n colhoz ca se supara sovieticii! Smecheria cu berbecul si cele doua gâste nu este decât plagierea intelectualista a lozincii democratului stalinist Brucan cum ca Trebuie sa-l suportam pe Iliescu, ca are guvern de unicate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.