Preşedintele Băsescu susţine în continuare guvernul BOC(NĂ) pentru că ştie ce-i de făcut

Iubitul nostru preşedinte a afirmat că premierul Emil Boc va fi în continuare partenerul său în ceea ce priveşte modernizarea statului. „Premierul Boc – susţine Traian Băsescu – mi-a fost, îmi este, îmi va fi un partener în continuare în a încerca să facem ce e de făcut. (…)Ce am înţeles amândoi, şi eu, şi primul-ministru, şi membrii Cabinetului: am înţeles că trebuie o reformă profundă a statului, fără această reformă, statul român nu poate fi performant. Iar, în momentul de faţă, esenţa performanţelor noastre în UE şi în corelarea dintre instituţiile statului român şi cele ale UE este nevoia de a ne moderniza instituţiile pe care nu le-am modernizat, nu le-am flexibilizat” .

De unde, să înţeleg eu, Traian Băsescu abia acum se pregăteşte de modernizarea statului? Păi, dacă vorbim doar despre exigenţele momentului, se poate vedea, de pildă, cum a gestionat Guvernul stratul de zăpadă – cam 50-60 de centimetri – căzut peste ţărişoara noastră. Ce diferenţă-i între iarna de acum şi o alta, dinainte de 1989. Aproape niciuna, le spun doar celor mai tineri. Trăim într-o Românie bocnă iarna, dar şi vara. Despre ce modernizare este vorba?

Machiavelismul privilegiat al preşedintelui încearcă să astupe gurile nemulţumite – ca să mă exprim elegant -, sperând că actuala putere se va bucura la nesfârşit de o impunitate suverană doar pentru că i-a adus FMI niscai laude. O dulce utopie. O ignorare a realităţii demnă de un Nicolae Ceauşescu.

Cândva aveam un preşedinte care pretindea să i se spună Cârmaciul, deşi, rupt de realitate din cauza nemuririi la care aspira, nici că-l interesa spre ce liman se îndrepta ţara sa. Acum, avem un cârmaci la propriu care şi-a pierdut busola, de multă vreme, însă mizează totul pe un secund cu chip smerit, dar frate cu dezastrul.

Un comentariu la „Preşedintele Băsescu susţine în continuare guvernul BOC(NĂ) pentru că ştie ce-i de făcut”

  1. DA, din pacate acest adevar, cat zapada de evidenta, pare a fi IGNORATA de catre CARMACI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.