Primar contrabandist, cu puşcărie la activ, în Caraş-Severin

Mircia Gutău, primarul Vâlcei zace în puşcărie, Antonie Solomon, edilul-şef al Craiovei aşijderea, iar PDL le-a retras ambilor sprijinul politic, excluzându-i din rândurile sale. Nu la fel a procedat şi cu Omer Radovancovici (foto), primarul comunei Pojejena, judeţul Caraş-Severin, protejatul lui Sorin Frunzăverde. Radovancovici este şeful celei mai mari reţele de ţigări de contrabandă din Clisura Dunării şi a fost arestat în 2006, în cadrul unei operaţiuni de anvergură a DIICOT.

A fost dat în consemn la frontieră, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de constituire de grup de crimă organizată. A încercat să fugă din ţară şi a fost reţinut la punctul de vamă Turnu, din judeţul Arad. Securitatea operaţiunilor de contrabandă cu ţigări, înspre fosta Iugoslavie, era asigurată de comisarul-şef Ion Cionca, şeful Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin. Dosarul “Clisura” s-a finalizat prin arestarea şi trimiterea în judecată a primarului Omer Radovancovici, a comisarului şef Ion Cioancă, comandantului Poliţiei de Frontieră Caraş, a subcomisarului Dorin Dolici Praja, şeful sectorului de frontieră Moldova Nouă şi a subcomisarului Nicuşor Cocoană, responsabil cu prevenirea şi combaterea infracţiunilor transfrontaliere.

Radovancovici a fost închis timp de 390 zile în penitenciarele din Timişoara şi Codlea. După arestare a fost demis din funcţia de primar, pe care şi-a reluat-o la eliberarea din penitenciar, la cererea comunităţii din Pojejena, care l-a ales în 2004. Pe afişele electorale din 2008, Radovancovici apare împreună cu Sorin Frunzăverde, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, reales în funcţie în urma alegerilor de duminică 1 iunie 2008. Numele lui Frunzăverde a fost vehiculat în Dosarul “Clisura” şi apare în convorbirile telefonice interceptate de SRI, purtate între membrii reţelei de contrabandişti. În convorbiri mai apar numele lui Vasile Blaga şi cel al subprefectului de Timiş din acea perioadă, Gheorghe Ciobanu, fost membru PSD, trecut la PD după alegerile din 2004.

Comandorul (r) Nicolae Popa, ofiţer în Poliţia de Frontieră, în sectorul Porţile de Fier I a luptat ani de zile cu reţelele de contrabandişti din Clisură şi a scăpat din şapte tentative de omor, din confruntările cu aceştia. Cel mai înverşunat adversar al lui Popa a fost Radovancovici, care a cotizat pentru îndepărtarea comandorului cu peste 100.000 de mărci germane. Comandorul i-a confiscat lui Radovancovici 312 baxuri de ţigări. Până la urmă comandorul a fost trecut în rezervă în 2004, de chestorul Toma Zaharia, secretar de stat la Interne. Realegerea lui Radovancovici ca primar aruncă o serioasă umbră de îndoială asupra bunelor intenţii ale democrat-liberalilor şi îl pune pe Sorin Frunzăverde, protectorul său, într-o lumină foarte proastă. Surse din PDL pretind că marginalizarea lui Frunzăverde din ultima prioadă ar avea legătură şi cu cazul Radovancovici.

Un comentariu la „Primar contrabandist, cu puşcărie la activ, în Caraş-Severin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.