Rădulescu Mitralieră ne explică cine sunt intelectualii din PSD şi ce vor ei

Cătălin Rădulescu, numit şi Deputatul Mitralieră, susţine că grupul de intelectuali din PSD, din care, după cum suţine, face parte, va participa la alegerile pentru viitoarea conducere a PSD.

El încearcă să explice, la RFI, în cuvinte pe care, îndrăznesc să cred, nu le înţelege foarte bine, că îndepărtarea din PSD a unor oameni fideli lui Liviu Dragnea ar fi o vânătoare de vrăjitoare.

Cătălin Rădulescu, la RFI: Eu cred că voi candida la Congres, așa cum cred că vor candida mulți dintre colegii și prietenii mei, dar vreau să văd ce se întâmplă în continuare. Văd că este o luptă pentru putere în PSD, noi nu am înțeles nimic de fapt din votul de pe 26, după care cred că grupul nostru de oameni intelectuali ne vom întâlni și vom lua o decizie în interiorul partidului nostru, ca să ne constituim ca și grup și sigur, să ne anunțăm candidaturile și cu susținerile și pentru candidatura la președinția partidului și ce va urma mai departe (…). Eu dacă candidez, voi candida pentru funcția de vicepreședinte”.

De ce se consideră Rădulescu Mitralieră un intelectual? Pentru că, aşa cum spunea el la RFI: … noi suntem oameni vechi în PSD, din păcate pentru unii sau pentru alții suntem intelectuali, nu avem facultăți făcute nici la SRI, nici nu provenim din tot felul de meserii, de genul vânzători de cârnați, tractoriști, șoferi și atunci încercarea de a se prelua puterea de anumiți indivizi din partid sau încercând să se impună în partid cred că e o mare greșeală.

Aşa că, dacă e să ne luăm după noua doctrină Rădulescu, PSD nu mai este un partid al celor mulţi, cum s-a definit până acum, ci unul elitist, care i-ar dispreţui pe cei proveniţi din negustori, tractorişti ori şoferi.

******

În 2016, Cătălin Rădulescu a fost condamnat definitiv de ICCJ la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.