Rătăciri: Cozmin Guşă vrea să ieşim din NATO ca să ne salvăm direct în gura lupul. Pardon, a Ursului  

Cozmin Guşă chiar ar vrea să ne mănânce Ursul. Nu glumesc.

Au trecut vreo cinci luni de când Radio Gold FM, controlat de Guşă, încasa o amendă zdravănă de la CNA pentru propagandă rusă. De atunci însă, Guşă a continuat, la respectivul post de radio ori în altă parte, să răspândească cu obstinaţie temele propagate de Kremlin după invadarea Ucrainei, de zici că ăsta ar fi singurul său scop în viaţă.

De pildă, deunăzi, într-un podcast Evz, moderat de Ionuţ Cristache, Guşă afirma că neutralitatea statelor foste comuniste, printre care se află şi România, ar fi soluţia salvatoare ca să ne recăpătăm prosperitatea şi liniştea. Va să zică, în plin şi crunt război ruso-ucrainean, aflat la o aruncătură de băţ de graniţa noastră, Guşă vrea să ieşim din UE şi NATO, să devenim neutri, deşi, în contextul internaţional actual, asta ar însemna să ajungem fiii ploii. Dacă, prin absurd (Doamne fereşte şi păzeşte), România ar deveni o ţară neutră, în secunda doi ar fi mâncată de lup. Pardon, am greşit, trebuia să spun: ar fi mâncată de Urs.

Dorinţa fierbinte a lui Guşă – asemănătoare (ce coincidenţă!) cu a lui Putin, cel care cerea imperativ la începutul anului, înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, nici mai mult, nici mai puţin decât retragerea NATO din România – e întâmpinată de o reacţie abisală din partea lui Cristache. Adicătelea, după ce Guşă a clamat neutralitatea care, chipurile, ne-ar salva prosperitatea aia de care am avea parte după ce ne înghite Ursul, teleastul tocmai concediat de TVR şi pripăşit la Evz întrebă, fascinat de discursul interlocutorului, dacă, la Bucureşti, cineva ar fi capabil pună la punct un astfel de plan.

În rest, cred că nu mai e cazul să comentez în continuare consacrarea afectivă a lui Cristache faţă cu rătăcirile propagandistice ale lui Guşă. Aşa că închei aici şi pentru că răbdarea mă părăseşte mereu în faţa stupidităţii cu aspiraţii.

Citeşte şi:

6 comentarii la „Rătăciri: Cozmin Guşă vrea să ieşim din NATO ca să ne salvăm direct în gura lupul. Pardon, a Ursului  ”

 1. Gușă este omul lui Putin.
  De ce credeți că îl plătește, nu doar să-l lîngă in cur, vrea destabilizarea României ca să poată fi încorporată ușor în Imperiu rus.

 2. Gușă are dreptate. Va intreb pe globalisti si slugile lor. Cum ii ajuta NATO pe ukrainieni după ce i-a băgat în război cu rușii, a doua mare putere militară de pe glob. Ukraia este o tara aproape distrusa după 6 luni de război cu peste 5 milioane de locuitori dezradacinati și zeci de mii de morți . Credeți că dacă România va fi atacata ne va para NATO? Vor fugi toate trupele străine ca iepurii și ne vor lăsa singuri.

 3. Tovarase gabi, esti doar un amarit de trol. Normal ar fi fost ca prostia scrisa de tine sa nu apara, pentru ca aduci aici doar nartiv rusesc de razboi. Mars mai spre rasarit. Poate te trimite Putin in vreo cazarma sa ai grija de bocanci si izmene.

 4. In momentul de față suntem in gura celor 12 grei ai UE și a SUA, care ne-au distrus economic, ne jefuiesc continu de 33 de ani și ne impun politica lor satanistă dementă.
  Imi pun problema oare nu ar fi mai profitabil pentru țară să schimbăm macazul spre Rusia, macar am avea un singur hegemon, nu o haită lacomă ca in prezent.
  ȘI ar mai fi ceva de menționat, în socialism am construit o țară, am avut un trăi cât de cât decent, valorile erau respectate, nu ca acum când totul s-a întors pe dos și pe zi ce trece suntem tot mai săraci și lipsiți de orice speranță.

 5. Bai Dane sau cum te-o chema, ori esti prost ori esti prost. Sau paote ca esti doar un idiot util. Noi suntem in UE din 2007, nu de 33 de ani, cum indrugi. Dar daca tu vrei sa te duci in Rusia – mars! Nimic nu te opreste, dar tare ma tem ca nu vrei sa lucrezi la colhoz prin Siberia. Iar daca il jelesti pe Ceasescu, il gasesti sigur la Ghencea. Abia te asteapta cirmaciu, i-au cam murit si bocitoarele. Si mai citeste dracu si tu, analfabetule politic, ca sa afli ca noi am iesit din sfera de inflenta a rusilor abia dupa 2000, iar in 2004 am intrat practic in NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.