Nistorescu l-ar vrea preşedinte pe Gheorghe Piperea, un fel de candidat manciurian

Cornel Nistorescu pare atins de o adâncă încântare pentru Gheorghe Piperea, căruia îi aduce un fierbinte elogiu în Cotidianul.

Aşadar, în deşănţatul exerciţiu de admiraţie dedicat avocatului Piperea se poate citi un fel de, hai să-i spunem draft, al unui program electoral, fiindcă, da, Nistorescu l-ar vrea pe Piperea viitor preşedinte al României. Foarte bine, fiecare cu candidatul său. Însă, oricum o întoarce ziaristul atomic, e greu spre imposibil de trecut peste nenumăratele ieşiri conspiraţioniste ale avocatului, unele de-a dreptul ridicole. Mă refer, de pildă, la procesul Nuremberg II, promis de Piperea fanilor săi încă de anul trecut, în cadrul căruia urma să fie judecaţi (mare atenţie! ) inventatorii pandemiei, după cum afirma Piperea. Cred că nu trebuie să vă mai spun, la ipoteticul proces de biciuire a inventatorilor pandemiei visa şi turbulenta coronasceptică madam Şoşoacă, arătând astfel că-i în cuget şi simţire cu avocatul căruia Nistorescu vrea să-i netezească drumul spre Cotroceni.

După scăderea numărului de cazuri de Covid, perspectiva naționalist-suveranistă și-a centrat atenția pe războiul din Ucraina. Majoritatea influencerilor din rețeaua dezinformării – Oana Lovin și Iosefina Pascal sau avocații Gheorghe Piperea și Dan Chitic – au susținut că NATO este mai rea decât Rusia. Ei bine, asta n-o spun eu, ci a zis-o Europa Liberă la 3 iulie 2022.

Pe scurt, Nistorescu ne propune drept candidat un avocat coronasceptic, compilator de conspiraţii fără număr, care, anul trecut, nu doar că dorea Roexit, ca să putem duce nu-ş ce politică suverană, plănuită de el, dar şi desființarea UE şi falimentul FMI. Adică, un influencer din reţeaua dezinformării, după cum susţine Europa Liberă.

Piperea e deocamdată doar un aspirant la fotoliul de la Cotroceni. Dacă intră totuşi în cursa electorală va fi, în opinia mea, un candidat al altora (ghici, ciupercă), al acelora dornici să ieşim din UE, dar mai ales din NATO. Un fel de candidat manciurian, ca să parafrazez celebra poveste a scriitorului american Richard Condon. În rest, nu-ş de ce, îmi amintesc de bombastica Declaraţie de la Bucureşti, semnată şi de Piperea, a altă aflare în treabă iniţiată de Nistorescu, de care, pun pariu, nu-şi mai aduce aminte nimeni.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Nistorescu l-ar vrea preşedinte pe Gheorghe Piperea, un fel de candidat manciurian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.