Regele Mihai, ghinionist din copilărie până la dezvelirea bustului din Parcul Central

E limpede că regele Mihai n-a avut noroc pe lume. La şase ani era suveran, dar… cu regenţă. Apoi, s-a întors Carol al II-lea în ţară, adicătelea părintele său, şi l-a retrogradat Voievod de Alba Iulia. I s-a pus din nou coroana de oţel pe cap, dar mareşalul  Antonescu i-a luat puterea, iar atunci când a obţinut-o, în sfârşit, l-au debarcat sovieticii. După ’90, a tot fost fugărit  de către Iliescu. Cel mai palpitant episod – leapşa pe Aeroportul Otopeni, urmată de  refuzul autorităţilor de a-i permite să intre în România.  În cele din urmă, a reuşit, cu greu, să se întoarcă în ţară.

Acum, la Călăraşi, un primar i-a dezvelit un bust în Parcul Central. Ei bine, cine credeţi că se hlitzea, la ceremonie,  în spatele familiei regale? Nimeni altul decât Dan Diaconescu, aflat şi el pe acolo, întâmplător, în campanie electorală (vezi  foto). Iar în timp ce Diaconescu râdea prosteşte, regele Mihai tăcea tragic, iar pe chipul său se vedea că nenorocul i-a fost zeu de la tinereţe până la bătrâneţe  Să ţi se dezvelească o statuie, iar în spatele tău să facă băşcălie Diaconescu, pai asta da ghinion!

Foto: Răzvan Vălcăneanţu

3 comentarii la „Regele Mihai, ghinionist din copilărie până la dezvelirea bustului din Parcul Central”

  1. Se confirma! Carul cu prosti s-a rasturnat la Caracal, asta nu mai e banc, ci realitate!
    Mai mult decat atat, carul respectiv il continea si pe Dan DIACONESCU. Dar nu numai in postura de prost, ci si in cea de papagal, impostor si neam-prost.
    Si cand te gandesti ca se viseaza presedinte…
    Pfuuuu…

  2. Regele a ratat totul, din pacate. Acum este prea tirziu. Iar cu o duda nu se face vara.

  3. Si asta nici nu era chiar asa de rau! Dar sa vii dupa 90 de ani si sa te declari rupt de Hohenzolern si sa te dai cu Hahalere N ! Diabolescu et comp Duda ! Dar pe noi, mai ca si astia ne pot fraieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.