Să-ţi fie ruşine… Mircea Geoană!

Ziarul Gardianul a tras să moară imediat după ce a difuzat, în premieră, celebra casetă cu palma prezidenţială de la Ploieşti. Nu ştiu dacă dumneavoastră vă mai aduceţi aminte, însă eu am toată povestea încă bine înşurubată în minte, mai ales că în 2009 eram chiar şeful ediţiei online la Gardianul.

Aşadar, în 2009, înainte de alegerile prezidenţiale, pe site-ul  publicaţiei au apărut imagini de la un miting din Ploieşti (2004) care relevau cum dosul palmei preşedintelui s-a lovit de obrazul unui puşti vorbăreţ. Asta se petrecea pe vremea în care primarul Băsescu se bătea cu Adrian Năstase pentru fotoliul de la Cotroceni.

Ştiţi şi ce a urmat după difuzarea secvenţelor de la Ploieşti: scandal, declaraţii şi paradeclaraţii, acuzaţii de trucaj din partea unora care se jurau că sunt specialişti, „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!” ş.a.m.d.

Acum, după  ce s-au stins şi procesele intentate pe motiv de casetă trucată şi manipulare grosolană a opinie publice, iar Gardianul a rămas doar o amintire, iată ce aflu de la un domn întâlnit la o petrecere.

„Auzi, Berdeli – zice el -, ştii de unde era caseta… aia cu palma, pe care aţi pus-o voi pe site?”.

„Nu”, zic eu, deşi aveam oarece informaţii.

„Fii atent! Caseta a fost filmată în 2004 de un cameraman al  agenţiei… (una prestigioasă, căreia n-am să-i dau deocamdată numele, cum n-am să pomenesc nici numele studioului în care s-au montat imaginile – n.m.).

Numai că  – după cum zicea amicul – respectiva agenţie de presă n-a fost atunci interesată de poveste şi, timp de 5 ani, caseta a zăcut în studio, de unde a fost subtil „şparlită”  – hai să zicem aşa – de un fan al lui Geoană.” De aici, ştiţi povestea.

Interesant, chiar dacă nu bag mâna în foc în legătură cu veridicitatea informaţiei de mai sus.

Este însă o ipoteză demnă de luat în seamă. Iar dacă mărturia are şi o brumă de adevăr, înţeleg mai bine de ce un scandal monstru s-a stins surprinzător de repede, iar preşedintele Traian Băsescu n-a tranşat până la urmă acel „Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu!”, ba chiar l-a lăsat în coadă de peşte.

Şi de ce mai cred că s-a pus mintenaş batista pe ţambal: pentru că, la o adică, respectiva agenţie n-avea cum să nege faptul că imaginile îi aparţin.

2 comentarii la „Să-ţi fie ruşine… Mircea Geoană!”

  1. In care ADEVARUL umbla cu capul spart! De toata sleahta de nemernici indiferent de culoare! Dar, parca ca hastia… !!!!

  2. nu vom afla niciodata ce s-a petrecut cu adevarat. trucaj/autentic? nimeni nu stie de fapt.iar cei care aveau obligatia sa lamureasca problema au bagat capul in pamant, ca strutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.