Serghei Mizil pomeneşte la Antena 3 despre funia din casa spânzuratului, Ion Iliescu atacă frontal, iar Gâdea şi Varanul tac mâlc

Ziceţi, domnu’ Nelu, ziceţi până la capăt, ca să se facă lumină.

Sunt unul care a scris, intens, mai bine de 25 de ani despre fosta Securitate, spionii ei, banii mai albi ori mai negri pe care-i scotea din diferite operaţiuni, cum ar fi Peregrinii, ca să dau doar un exemplu. Aşa că eram curios să văd cum va reacţiona Antena3 după ce Ion Iliescu a atacat frontal emisiunea lui Mihai Gâdea în care Serghei Mizil, fiul fostului lider comunist Paul Niculescu-Mizil, spunea că banii fostei Securităţi au ajuns la cei care au preluat puterea după căderea lui Ceauşescu, în frunte cu Ion Iliescu.

Ei bine, dinspre Antena 3, adică dinspre Dan Voiculescu via Mihai Gâdea s-a auzit doar tăcere. Nicio replică în urma reacţiei lui Iliescu pe blogul său din urmă cu două zile: …Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat. În opinia lui Iliescu, ciclul de emisiuni pe care Gâdea i le tot închină lui Ceauşescu ar fi expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate.

Revenind la chestiune, cred că atunci când Serghei Mizil pomenea în emisiunea lui Gâdea despre banii Securităţii, vorbea, fără să-şi de seama, despre funia din casa spânzuratului. Păi da, pentru că Voiculescu a fost acuzat în nenumărate rânduri că grupul de cipriot Crescent, conectat la operaţiunile Securităţii în anii ’80, se află la temelia imperiului său politico-financiar. Povestea e lungă, de notorietate, nu insist. Cine doreşte o poate afla în amănunt de pe net. Cert e că motivul pentru care Iliescu l-a sfătuit pe Gâdea să nu mai arate spre el atunci când este vorba despre banii Securităţii, ci să încerce la o adresă mai aproape, adică a lui Dan Voiculescu, e legat de faptul că prin Crescent s-au derulat multe dintre exporturile României comuniste.

Cam toate interviurile pe care Gâdea le-a realizat recent doar pentru a-l slăvii pe Ceauşescu au fost ratate. Ori chiar s-au întors împotriva Varanului, după cum s-a văzut mai sus, din simplul motiv că teleastul lui Dan Voiculescu e foarte departe de subiect. Nu m-ar mira ca rudele lui Ceauşescu ori ale nomeclaturiştilor să declare în emisiunile viitoare ale lui Gâdea că au fost disideţi ori chiar luptători anticomunişti, iar el să-i privească senin.

În rest, da, ziceţi, domnu’ Nelu, ziceţi în continuare, până la capăt (vezi aici tot textul scris de Ion Iliescu).

Context: Presa a scris în repetate rânduri despre legăturile dintre offshore-ul Crescent și Dan Voiculescu. În ciuda tuturor informațiilor și documentelor prezentate de foarte mulţi ziariştii, de 30 de ani încoace, în susținerea faptului că patrimoniul Crescent a fost ‘moștenit’ de Voiculescu în 1990, cel din urmă a negat. Numai că, în urmă cu doi ani, prin hotărâre judecătorească, erau confiscaţi definitiv 100.000 de euro de la firma cipriotă în contul recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA în care Voiculescu a fost condamnat definitiv.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Serghei Mizil pomeneşte la Antena 3 despre funia din casa spânzuratului, Ion Iliescu atacă frontal, iar Gâdea şi Varanul tac mâlc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.