Madam Şoşoacă, gherila şi afganii

În miezul verii, madam Şoşoacă se certa cu elicopterul american aterizat forţat lângă TVR, în Piața Charles de Gaulle. Atunci am crezut că mai mult de atât nu poate da. M-am înşelat amarnic, de vreme ce acum vrea să se pună în fruntea unei gherile care să lupte, în legitimă apărare, cu o fantasmagorică armata de afgani, decisă, zice ea, s-o vaccineze cu forţa.  

Diana Iovanovici Şoşoacă, în Parlament: Nu mă mai gândesc decât la proiectul domnului Arafat, cu armata lui de cei 90.000 de afgani şi tot felul de emigranţi, care vor intra peste noi în case şi ne vor vaccina obligatoriu. Şi tot ea către premierul Ciucă: …văd că îl păstraţi pe domnul Arafat acolo cu cei 90.000 de soldaţi care, cumva, vor veni cu o plăcere deosebită peste noi în casă (…) În condiţiile în care veţi încerca să ne obligaţi la vaccinare şi veţi intra peste noi în casă, atunci să ştiţi că avem dreptul să ne apărăm viaţa, în legitimă apărare.

Habar n-am de unde a scos atâţia afgani, însă Şoşoacă crede în continuare că reţeta succesului e să şocheze de câte ori are ocazia, apelând la prefăcătorie, cinism şi ipocrizie, convinsă că nimic n-o poate atinge. Făţărnicia, sprijinită tocmai pe libertatea de exprimare, e-n floare. Aşa că ea va delira pe bani buni de la buget până la sfârşitul legislaturii în aplauzele propagandei ruse, care a catalogat ultimul ei discurs inept (adică cel din care am consemnat mai sus) drept fulminant.

Nici cu domnii din executiv nu stăm mai bine. Politicieni analfabeţi funcţionali sunt numiţi în funcţii pentru care nu deţin competenţe de bază. Din acest motiv, chiar şi atunci când năzuiesc să se implice în folosul comunităţii, nu ştiu cum să facă. Apropo de guvernanţi, dacă până acum am tot avut miniştrii agramaţi, incompetenţi ori incoerenţi, acum chiar ne-am pricopsit. Avem, tot în guvern, personaje care declară că vorbesc româna la nivel avansat. Abisal!

Nici în Parlamentul European nu stăm pe roze. Dorind să fie remarcată la vârf, Maria Grapini îi urează, pe Facebook, lui Marcel Ciolacu: Suces, dovedind încă o dată că agramatismul ei este cheia succesului în politică.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Madam Şoşoacă, gherila şi afganii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.