Sfidând românii care respectă măsurile anti-Covid, propaganda rusă îl declară pe Teodosie omul anului

Sputnik, vocea propagandei ruse, i-a sfidat pe toţi românii care respectă măsurile anti-coronavirus atunci când l-a declarat pe ÎPS Teodosie omul anului 2020. Am spus că-i o sfidare pentru că, de foartă multă vreme, arhiepiscopul Tomisului e campion la încălcarea tuturor regulilor impuse de stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus, ba chiar pare a nu-i păsa de sănătatea credincioşilor. De altfel, presa din România a reflectat pe larg comportamentul prelatului în plină pandemie.

Amintesc doar că, într-un interviu recent, Teodosie arată o viziune stranie despre viaţă şi moarte. Întrebat ce crede în cazul în care un credincios se îmbolnăveşte de coronavirus la pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei, arhiepiscopul a spus cinic la Constanţa TV: Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu.

Nu se ştie exact de ce în articolul – Analiza Sputnik: Oamenii anului 2020, agenţia guvernamentală rusă îl numeşte pe coronascepticul arhiepiscop Teodosie al României. Poate că mesajul e abscons. Bănuiesc totuşi că nu l-a confundat cu Paul Lambrino, cel care s-a autointitulat Al României, tocmai condamnat în dosarul Ferma Băneasa.

Singura explicaţie pentru care propaganda rusă l-a declarat pe controversatul Teodosie omul anului 2020 ar fi, de pildă, că încălcarea cu obstinaţie a regulilor impuse de carantină la Constanţa, slujirea în biserică fără mască ori împărtăşirea a sute de credincioşi cu aceeași linguriță în plină pandemie sunt, în viziunea Sputnik, niscai acte de mare bravură. 

Culmea e că, în timp autorităţile din Rusia, una dintre cele mai afectate ţări de actuala pandemie, tratează cu mare atenţie această mare problemă şi se pregăteşte pentru vaccinarea în masă, ba chiar intenţionează să emită paşapoarte de vaccinare speciale pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19, propaganda rusă din România îl premiază pe Teodosie, arhiepiscopul care îndeamnă făţiş la nerespectarea regulilor de combatere a răspândirii coronavirusului. Aşadar, ori este vorba despre prostia crasă a autorului articolului din Sputnik, ori una se vorbeşte la Moscova şi alta se fumează la export.

UPDATE: Stimulat de osanalele propagandei ruse, ÎPS Teodosie, străfulgerat de o ultimă iluminare, a devenit brusc şi expert într-ale virusologiei. Pare sigur că sunt atâtea situaţii în care vaccinul anti-Covid a produs efecte nedorite, în pofida faptului că, de fapt, nu s-au înregistrat efecte adverse notabile. El susţine şi că nu este un impresar al autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare, pentru că, zice el: Nu știm cu ce se vaccinează.

2 comentarii la „Sfidând românii care respectă măsurile anti-Covid, propaganda rusă îl declară pe Teodosie omul anului”

  1. Comportamentul unor preoti in conditiile actualei pandemii nu este legat de apararea credintei, dupa cum declarau multe fete bisericesti. Sunt speriati si furiosi din cauza banilor care nu mai curg girla de la enoriasi. Nu credinta este problema pentru ei, pentru ca nu incalcat nimeni aceasta libertate, ci doar banul, steaua polara a pragmatismului de care dau dovada multi dintre preoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.