Simion, Budeanu, Şoşoacă, Dumitrescu sau aceşti trişti comici vestiţi ai ecranului

Am văzut că Răzvan Dumitrescu de la Antena3 a fost felicitat telefonic de către George Simion, liderul AUR, pentru că l-a avut drept invitat pe Călin Georgescu, tocmai propus preşedinte de onoare al AUR. Simion se referea la emisiunea de le începutul săptămânii (luni, 31 ianuarie) în care, conturând crezul său politic, Georgescu a făcut apologia lui Corneliu Zela Codreanu, fondator al mişcării legionare, şi a lui Ion Antonescu. După cum se ştie, prestarea lui Georgescu la Antena3 a stârnit un mare scandal şi a întărit acuzaţiile că AUR este un partid extremist, cu simpatii legionare, care neagă Holocaustul.

Culmea, după apariţia lui Georgescu la Antena3, Simion a criticat derapajele virtualului preşedinte de onoare al AUR chiar la Antena3, dar nu numai. Iată însă că liderul AUR s-a sucit brusc. Altfel nu-i spunea vineri lui Dumitrescu: Mi-a plăcut emisiunea dvs pe care aţi avut-o cu premierul nostru. Păi ori i-a plăcut de Georgescu, după cum zicea Simion, ori Georgescu trebuie să-și recalibreze discursul în care face apologia unor criminali, aşa cum afirma tot Simion. Şi iată o altă dilemă legată de ciudăţenia declaraţiilor lui Simion la care nici misticul Sorin Lavric, ideologul AUR, nu cred că poate răspunde.

Dar să revenim la Antena3. Ca să ne demonstreze în continuare că are doar invitaţi muc şi sfârc, Răzvan Dumitrescu a chemat-o la sfârşit de săptămână pe Dana Budeanu, specialista în nimic, pentru a dezbate, printre altele, un sondaj de opinie legat de pandemie şi elitele lumii. Respectiva cercetare ar arăta cât de creduli ar fi românii atunci când se confruntă cu tot felul de scenarii conspiraţioniste. Numai că, Budeanu n-a fost capabilă să răspundă limpede la întrebarea cine s-ar face vinovat de percepţiile conspiraţioniste ale unor anumite segmente din societate în acestă criză sanitară sau, poate, s-a simţit cu musca pe căciulă. Aşa că s-a îndepărtat repede de subiect. Şi, încercând să epateze, i-a ironizat pe cei care nu agrează ideile ei creţe, conspiraționist-negaţioniste legate de pandemie, propovăduieşte de vreo doi ani. Pe scurt, Budeanu le reproşa oamenilor că s-ar fi supus măsurilor de combatere a răspândirii coronavirusului, vorbind totodată despre un ipotetic experiment, pe care însă n-a fost în stare să-l definească pentru că s-a încurcat iar în cuvinte. S-a înţeles însă că, în opinia ei, nu doar oamenii obişnuiţi ar fi vinovaţi pentru că s-ar fi supus unor măsuri fireşti de combatere a virusului, ci şi medicii. Cei din urmă ar fi chiar vinovaţi fiindcă n-au pus-o de-o revoluţie în pandemie.

În rest, da, Budeanu, chiar dacă îşi exprimă mai greu ideile, cântă la aceeaşi masă cu madam Şoşoacă. Spun asta pentru că, de asemenea, Şoşoacă continuă să fie supărată foc pe toţi cei care se supun şi nu fac revoluţii la comanda ei. Ba chiar, vânătă de furie, senatoarea a ţinut din nou dunăzi să se filmeze în timp ce-i cataloga drept laşi ori cum îi venea la gură pe românii care stau în casă şi n-o urmează în Piaţa Victoriei ca să dărâme Guvernul.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Simion, Budeanu, Şoşoacă, Dumitrescu sau aceşti trişti comici vestiţi ai ecranului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.