Antena3, această la donna è mobile a presei autohtone, faţă cu admiraţia lui Călin Georgescu pentru legionari

Luni, 31 ianuarie 2020. Emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la Antena3 părea dedicată unui exerciţiu de spălare Nufăru’ a imaginii şifonate pe care o deţine de ceva vreme Călin Georgescu, anunţatul preşedinte de onoare al AUR. Numai că intenţia moderatorului s-a soldat cu un lamentabil eşec. Adicătelea, a ieşit prost.

În primul rând, la începutul emisiunii, invitatul lui Dumitrescu, posesorul unui limbaj de lemn de tristă amintire, a fost confuz atunci când a răspuns la întrebări legate de admiraţia sa faţă de legionari, de Corneliu Zelea Codreanu. Neclar a vorbit şi când i s-a cerut să lămurească ce dorea să transmită, nu cu multă vreme în urmă, prin declaraţii de genul – Rusia ar fi şansa României. Apoi, cred că mesianicul Georgescu, nici pe departe vreo lumină, a uitat că a fost invitat la o emisiune promoţională, arătând vibrantă adoraţie faţă de Zelea Codreanu ori de Ion Antonescu, pe care-i consideră martiri ai neamului, în pofida crimelor pe care le-au săvârşit, fără să fie capabil să explice însă de ce are această părere. Mai mult, Georgescu dădea vina pe istorici. Aceştia ar fi mistificatori. În realitate, invitatul lui Dumitrescu dorea să acrediteze o idee falsă – asasinatele înfăptuite de mişcarea legionară ori ordonate de Antonescu ar fi fost, de fapt, niscai legende.

Răzvan Dumitrescu cunoştea foarte bine, înainte de emisiunea de luni, ideile creţe şi bombastice ale lui Georgescu. Ca şi faptul că preconizatul preşedinte de onoare al AUR i-a plasat, încă din noiembrie 2020, pe Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu, responsabil pentru Holocaust, în galeria eroilor naţionali, intrând astfel sub incidenţa Codului Penal prin încălcarea Legii 217/2015. Adicătelea, teleastul nostru ştia foarte bine cine-i Georgescu, ce hram poartă şi cu câtă ardoare admiră moralitatea lui Zelea Codreanu. De altfel, în timpul emisiunii, cu mici excepţii, Dumitrescu nu l-a deranjat pe invitat cu întrebări incomode, aşa cum a făcut-o de multe ori cu alţii, deşi Georgescu bătea câmpii într-un mod de-a dreptul jenant. La un moment dat, Georgescu chiar prinde aripi şi, abordând tema Holocaustului, devine brusc cult în cap. Pe scurt, parafrazându-l prost pe Ţuţea, care spunea: Nu am fost şi nu sunt antisemit, pentru că ar însemna să fiu anticreştin. Pentru că, să fim cinstiţi, Cristos nu e din Fălticeni, Georgescu a debitat tâmpenia: Aș dori să menționez că Biblia a fost scrisă la Ierusalim, nu la Chiajna…, iar Dumitrescu l-a privit cu admiraţie, în tăcere. Nici când Georgescu a trântit tâmpenia cu istoricii care falsifică trecut doar pentru ca Zelea Codreanu şi Ion Antonescu să fie catalogaţi drept criminali, Dumitrescu n-a avut vreo reacţie notabilă. Emisiune promoţională, deh!

Numai că reacţiile imediate stârnite de declaraţiile scandaloase ale lui Georgescu l-au făcut pe Gâdea să înjghebe a doua zi, 1 februarie, o Sinteza Zilei în care să condamne învestirea eroică a lui Zelea Codreanu şi Ion Antonescu de către Georgescu la Antena3. Gâdea blamează admiraţia lui Georgescu faţă de cei care se fac vinovaţi de episoade tragice, sângeroase şi întunecate ale istoriei noastre recente, însă nu cred că reacţia lui e şi sinceră. Mai repede vrea să dreagă busuiocul. L-aş crede pe Gâdea dacă l-ar trage la răspundere, în primul rând, pe prietenul său, Dumitrescu. Dacă l-ar trimite într-un concediu prelungit. Pentru că, iniţial, Dumitrescu a încercat să realizeze o emisiune în care să-l prezinte pe Georgescu drept omul providenţial, un salvator al României printr-o schimbare de sistem.

În rest, mai rămâne de elucidat de ce emisiunea lui Gâdea de ieri seară, legată de declaraţiile lui Georgescu, nu apare pe site-ul A3, deşi Sinteza Zilei genera de fiecare dată de la trei ştiri plus video în sus pe portalul respectivei televiziuni.

Citeşte şi.

2 comentarii la „Antena3, această la donna è mobile a presei autohtone, faţă cu admiraţia lui Călin Georgescu pentru legionari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.