Simion, Târziu şi Lavric sau o harababură de cuvinte poleite cu nimic

Deja mă gândesc la George Simion, unul dintre liderii AUR, ca la o harababură de cuvinte. Ultima ispravă: după ce a vorbit despre o posibilă alianţă/fuziune cu PMP, ca şi despre un pol conservator, Simion s-a sucit. Într-un răspuns pe pagina sa de Facebook, el spune că-i va scuipa pe parlamentarii AUR care pleacă la PMP, îndemnând simpatizanţii să facă la fel, în pofida faptului că, în realitate, Simion a promis, la o întâlnire cu lideri ai filialelor PMP, că va ajuta acest partid să intre în Parlament. Pe uşa din dos, desigur.

Să trecem însă de la scuipatul liderului AUR la chestiuni ceva mai elevate. Aşadar, în timp ce Simion face şi desface alianţe, Claudiu-Richard Târziu, celălalt lider al AUR, şi Sorin Lavric, ideologul partidului, îşi mărturisesc crezul politic. Tot conservatorismul, fireşte. În mai multe clipuri postate pe Facebook, de fapt un dialog cu pretenţii între cei doi, se vorbeşte despre monarhie, aristocraţia de sânge ori de spirit, credinţă, naţionalism şi alte ingrediente ale respectivei teorii politice. Ciudat sau mai bine spus: anapoda. Păi da pentru că la baza electoratului AUR stau nostalgicii lui Ceauşescu – nicidecum niscai aristocraţi de sânge ori de spirit -, iar aceşti nostalgici au legătură cu ideile conservatoare clamate de Lavric şi Târziu la microfon precum baba cu mitraliera. Atunci cui se adresează cei doi? Părerea mea: pereţilor din biroul de la Parlament, acolo unde ei poartă învălmăşitele discuţii.

Absurdul dialogului dintre Lavric şi Târziu, atât de rupţi de realitate de vreme ce cred că la temelia AUR s-a aşezat un electorat doldora de trecute idei conservatoare, îmi aduce aminte de căderea Bizanțului. Legenda, foarte cunoscută, spune că, în timp ce Constantinopolul era asediat de otomani şi stătea să cadă, iar viaţa celor care apărau oraşul atârna de un fir de păr, clericii din jurul bazileului discutau aprins despre… Da, sunt sigur că ştiţi: sexul îngerilor.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Simion, Târziu şi Lavric sau o harababură de cuvinte poleite cu nimic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.