Somnul raţiunii lui Cristoiu tocmai a zămislit o ambasadă a României la Bucureşti

Ca să militeze tot mai înfocat în favoarea Rusiei şi, totodată, pentru oprirea asistenţei pe care România o acordă Ucrainei, Ion Cristoiu accelerează viteza gândirii într-o aşa măsură încât ideile sale se succed mai mult decât tumultos. Iar înflăcărarea asta mă bagă pur şi simplu în ceaţă.

De pildă, într-un recent podcast, Cristoiu a spus apăsat: Astăzi, la Constanta, a avut loc o acţiune iniţiată, organizată şi condusă de ambasada Românei la Bucureşti, în speţă de doamna ambasador… Cum România n-a avut, n-are şi nici nu va avea vreodată ambasadă la Bucureşti, mi-a luat ceva vreme ca să traduc din română în română şi să mă prind că, de fapt, omul ar fi vrut să se refere la ambasada SUA în România şi, fireşte, la Kathleen Kavalec, ambasadoarea acestei ţări la Bucureşti, dar nu i-a ieşit. Ca în mai toate podcasturile acestui Mister Gaga al presei româneşti, ne aflăm în faţa unei combinaţii de confuzie şi ridicol în formă continuată. De altfel, Cristoiu face tot mai des confuzie între ce n-a fost vreodată şi ceea ce nici n-ar putea să fie, dar nu-i tocmai o surpriză, de vreme ce marea lui plăcere e să se reverse.

În rest, aştept cu nerăbdare ca istoricul clipei, aşa cum se autointitulează el, să ne spună şi pe ce stradă se află de fapt ambasada României la Bucureşti. Vă daţi seamă ce mai lovitură de presă ar fi. Sau nu?

Citeşte şi:

Un comentariu la „Somnul raţiunii lui Cristoiu tocmai a zămislit o ambasadă a României la Bucureşti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.