Susţinerea lui Kovesi sau distanţa astronomică dintre Parlamentul European şi puterea de la Bucureşti

După ce Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a transmis guvernului de la Bucureşti că Laura Codruţa Kovesi este candidatul susţinut pentru postul de procuror-şef european, un prieten mi-a spus că acest verdict arată distanţa dintre ei şi noi.

L-am contrazis amical, afirmând că, de fapt, este vorba despre distanţa astonomică dintre guvernul lui Dragnea şi lupta împotriva corupţiei, despre care chiar Dragnea spune că-i un „bullshit”. Apoi, am adăugat: Speriat că poate intra în puşcărie, Dragnea se străduie să ne închidă pe toţi în el însuşi.

Politicienii actualei puteri şi soldaţii din subordine, în frunte cu cei de la Antena3, au pornit un război fără precedent, care avea drept scop „îngroaparea” lui Kovesi, dar nu le-a ieşit. Dimpotrivă, campania negativă s-a dovedit un fiasco, iar anunţul lui Tajani indică limpede acest fapt. Cei din PSD-ALDE au arătat, încă o dată, faptul că sunt doar nişte şcolari într-ale politichiei, care habar n-au că e aproape imposibil să „înhumezi” o legendă.

Susţinerea lui Kovesi de către PE îmi arată că eurodeputaţii ştiu cu precizie care este situaţia reală din România, dar îmi aduce aminte şi de o poveste de la sfârşitul anilor ’90, care suna cam aşa: În cazul în care alegătorii ar fi chemaţi la urne ca să voteze cine cred ei ar trebui să intre la puşcărie, prezenţa ar fi de peste 90%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.