Teodosie a uitat subit de referendumul pentru familia tradiţională, aşa că mai vrea unul

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, cel care anul trecut a repetat Învierea mai la vale cu vreo cinci săptămâni, pentru că aşa a vrut sutana sa, a uitat subit de recentul referendum pentru familia tradiţională şi ar mai vrea unul.

…Oricum, trebuie să facem referendum pentru familie, că nu a trecut timpul. Sigur, a fost o confuzie totală. S-a dorit să nu se înțeleagă, au fost discuții politice, s-a dat în derizoriu…, afirma Teodosie, senin, în cadrul emisiunii Cuvântul ierarhului de la Radio Dobrogea.

Greu de supus la ce confuzie se referă ierarhul în mesajul său bizar. Însă referendum de modificare a Constituției, numit şi referendumul pentru familia tradiţională, chiar a avut loc la 6 și 7 octombrie 2018 şi a înregistrat o prezență de doar 20,4%, mult sub pragul de 30%, necesar pentru validare. Toată povestea a costat contribuabilii cam 40 de milioane de euro, bani irosiţi cu generozitate pe apa sâmbetei devreme ce în România nu sunt legale căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici uniunile ori parteneriatele civile.

Iar dacă, prin vocea Sputnik, propaganda rusă clamează – anunţul arhiepiscopului legat de referendum este fulminant, închinându-i un imn de slavă pentru iniţiativă, cine ştie, poate că Moscova va finanţa un alt referendum pentru familie dacă-l preţuieşte atât de mult pe arhiepiscop. Păi da, că nu-l văd pe prea sfinţitul strângând atâta bănet nici dacă repetă Învierea de 10 ori pe an.

În rest, ÎPS Teodosie e tenace: spune aceleaşi tâmpenii în mod repetat, dar aşteaptă rezultate diferite. 

2 comentarii la „Teodosie a uitat subit de referendumul pentru familia tradiţională, aşa că mai vrea unul”

  1. Multe fete bisericesti fac din batranete o troita. Altele, doar o imensa mlastina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.