The Washington Post, despre autocratul Dragnea şi consolidarea puterii sale politice

Liviu Dragnea, președintele PSD, omul care le arată supuşilor că, în democraţia sa originală, pritocită tocmai prin Teleorman, libertatea ar fi o colivie ceva mai mare, este văzut de The Washington Post drept unul dintre autocraţii Europei.

El apare într-un amplu articol al publicației americane, cu titlul „Noii autocrați”, care are drept subiect modul în care lideri din Cehia, Ungaria, România şi Polonia îşi consolidează puterea politică.

După cu arată The Washington Post, Liviu Dragnea, ar fi fost un om de afaceri prosper devenit politician, condamnat pentru corupție și fraude electorale și că guvernul său a înlăturat-o pe Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

În plus, mai adaugă publicaţia, reducerea la tăcere a organismelor implicate în lupta anticorupție este o practică larg răspândită în regiune.

Articolul se încheie cu o întâmplare din viața unui chirurg, susținător înfocat al PSD. „Chirurgul și soția sa au avut, recent, prieteni invitați la cină, în noul apartament. Apoi a venit vorba despre politică, chirurgul susținând că procurorii care fac exces de zel sunt adevărata amenințare la adresa democrației românești, nu politicienii din partidul aflat la putere. Oaspeții au plecat înainte de felul întâi”.

AUTOCRÁT, autocrați, s. m. (Adesea adjectival) Conducător al unui stat, cu puteri absolute; autocrator. [Pr.: a-u-] – Din fr. autocrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.