Teodorovici caută cai verzi pe pereţi la Havana, via Moscova: Mai nou, salvarea ne vine din Cuba

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, se chinuieşte să delireze sclipitor, însă, iată, uneori, aiurelile sale le întrec chiar şi pe cele ale Vioricăi Dăncilă.

Vizită, epocală în Cuba. Avem de luat… dar nu ştim dacă în acest mileniu.

După ce Teodorovici recunoaşte că a făcut o deplaare fulger în Cuba, împreună cu Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, care rămânea secretă dacă nu „răsufla” în presă, aflăm că scopul voiajului e legat de recuperarea unei datori istorice pe care Fidel Castro o avea la Ceauşescu.

Aşa cum a spus Teodorovici, la Antena3, discuțiile cu oficialii de la Havana ar fi vizat „datoria istorică a Cubei” și relansarea relațiilor comerciale, precum și chestiuni legate de cooperarea în domeniul medical.

Teodorovici şi Pintea au plecat de la parada de 1 Decembrie direct în Cuba, pe ruta Bucureşti – Moscova – Havana, iar după 10 ore petrecute la Havana, cei doi s-au întors pe ruta Madrid – Bruxelles.

Nu am fost în vacanță. De succesul acestei misiuni va depinde viața copiilor și de PSD-iști, și de PNL-iști, și de USR-iști (…) Toți știau că am fost acolo, și serviciile noastre secrete, susţinea Eugen Teodorovici, înainte de a amenința doct că discuțiile „nefondate” despre deplasarea sa pot pune în pericol o discuție la nivel bilateral între două state. Ca să vezi tărăşenie, dar şi de unde ne vine salvarea.

Legat de chestiunea medicală care s-ar fi discutat acolo, Sorina Pintea susţinea că, de fapt, discuțiile pe acest subiect au fost principala temă a întâlnirii, pentru că ar privi o viitoare colaborarea dintre România și Cuba în legătură cu o serie de tratamente și de medicamente, care s-ar dezvolta la Havana, și care ar fi testate în prezent și în alte țări.

În Cuba, o ţară comunistă cu probleme economice extrem de grave, aflată într-o criză profundă, Teodorovici ar fi discutat cu guvernatorul băncii naţionale a Cubei şi cu ministrul lor de Finanţe reconversia a două miliarde de ruble vechi din datoria Cubei către România, în timp ce Pintea ar fi discutat despre un program experimental medical de 150.000 de dolari.

De mâne, începem să recoltăm grâul de pe Lună

Aşadar, ţineţi-vă bine!, după aproape 30 de ani de la căderea lui Ceauşescu, cubanezii s-au hotărât brusc să înapoieze un purcoi de bani  banii împrumutaţi de Fidel Castro. Ilar! Este ca şi cum acelaşi Teodorovici n-ar spune că, de mâne, începem să recoltăm grâul de pe Lună.

Chestiunile legate de sănătate discutate de către Pintea la Havna nici măcar nu le comentez, din bun-simţ, fiind vorba despre produse aflate încă în curs de testare, dar îl parafrazez pe nenea Iancu: oare ce căuta Teodorovici la Havana, via Moscova? Că povestea cu recuperarea, în orice fel, a datoriei istorice a Cubei denotă doar prostie crasă, fără intermitenţe.


VEZI FILM ca să afli despre ultima minune al PSD-ului: salvarea care va sa vină din Cuba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.