TVR, inundată până la ultimul etaj de îngâmfarea mediocrilor

În timp ce toate televiziunile naţionale din Europa, şi nu numai, transmiteau deschiderea EURO 2016, care a avut drept primă confruntare meciul Franţa – România, la TVR se transmitea muzică populară în cadrul unei emisiuni tembele. Eu nu sunt vreun mare microbist, însă povestea asta îmi aminteşte de vremurile în care românii vedeau marile competiţii sportive la bulgari, unguri ori la sârbi, pentru că Ceauşescu nu dorea să fim în rândul lumii.

E imposibil de discutat acum, în câteva vorbe, despre noua austeritate afişată de TVR, însă ştiu că salariile sutelor de şefi de acolo sunt nesimţit de mari. Sau, dacă vreţi, fabulos de nesimţite. Aşa că măcar un mesaj de scuze faţă de telespectatori putea fi atârnat pe ecran şi pe site-ul televiziunii naţionale, în toată perioada campionatului european. Astfel, TVR mai salva aparenţele, iar noi aveam vagi indicii că îi pasă de telespectatori.

Însă nu asta am am văzut ieri pe ecran, ci fericire fără de margi a Iulianei Tudor. Avea şi motive: emisiune ei, care concura cu meciul Franţa – România, transmis de Pro TV, era privită de vreo câteva sute de oameni.
Da, încă avem o televiziune naţională condusă de oameni cu un obraz dilatat de nesimţire şi inundată până la ultimul etaj de înfatuarea mediocrilor. Şi cred că aşa va rămâne, în insolvenţă ori nu, în veacul vecilor. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.