Ultima frontiera. Claudiu Bleonţ le-a arătat ziariştilor penisul

După ce le-a povestit ziariştilor din Arad despre piesa „Căutându-l pe  Shakespeare «prin Richard al III-lea»”, actorul Claudiu Bleonţ a simţit că n-a fost prea convingător. Aşa că le-a arătat şi bărbăţia pentru ca toţi cei prezenţi să reţină  măcar acel momentul unic.

„Şi aşa mică cum era, îţi făceai treaba cu ea!”, declama Bleonţ.

Ulterior, el a explicat motivul acestui gest: „Pentru că – spunea actorul – îmi trăiesc condiţia până la capăt. Fac parte dintre românii care nu se vaită la momentul ăsta, ci trăieşte în mode plenar zădărnicia, asumându-şi moartea.Tocmai vineri mi-am făcut testamentul. Aveţi chiar în titlu azi la Realitatea «românii trăiesc ca în Evul Mediu». Dar nu avem starea de spirit din Evul Mediu, nu avem starea de spirit a luptătorului, a omului care acceptă că această condiţie de a trăi înseamnă doar zădărnicie, măcel şi dezastru şi că eu trebuie să am o atitudine pozitivă, creativă şi, culmea, pentru că suntem o ţară creştină şi majoritar ortodaxă, să iubim în această deznădejde. Aud prea mult văciăreală. Am plecat în turneu cu Richard III să îi chem pe oameni să îşi amintească că undeva Horia a murit tras pe roată. Şi noi românii suntem înghiţiţi de confort, de văcicăreală, de zbucium că trăim o criză. Criza e de când ne-am născut. Vom muri şi nu vrem să acceptăm acest lucru şi nu vrem să avem o atitudine demnă… ”

Foarte bine. Eu sunt gata să inţeleg până şi fuga sa de idei datorată vreunui motiv sau altul, să nu-i spun bălmăjeală, şi faptul că doreşte să şochez cu orice preţ. Reclama sufletul comerţului, deh!

Însă ce are bărbaţia sa – mai mică ori mai mare – cu prefectura, moartea, văicăreala, ortodoxia, testamentul şi criza  zău că n-am înţeles.

Aşa că Bleonţ e dator cu un bis, ca  să aflăm totuşi de ce ne-a arătat puţa şi să nu-l credem un retardat.

5 comentarii la „Ultima frontiera. Claudiu Bleonţ le-a arătat ziariştilor penisul”

 1. …tot mai putina si mai scumpa…circul e tot mai mult si mai ieftin.

  Acolo unde saracia atinge o buna parte din populatie, discutiile publice se rezuma la circul (politic) interminabil. El, circul, pare sa fie hrana saracilor.

  In tarile in care mancarea chiar nu e o problema si in care saracia se defineste cu totul altfel, hrana saracilor, prezenta chiar in discutiile publice dintre oameni se reduce la subiecte gen „la ce restaurant mai mergem” ba chiar subiecte de genul „unde plecam in vacanta urmatoare”.

  Paradoxal, societatile atinse de saracie (vorbesc de mase largi din populatie care traiesc in saracie, cum e Romania actuala) ar trebui sa aiba o abordare mult mai pragmatica. Adica…preocuparea fiecaruia (incepand cu Guvernul…terminand cu ultimul sarac) ar trebui sa fie painea, nicidecum circul.

  Bizar insa mi se pare faptul ca lucrurile stau altfel, adica total invers si ca in aceste tari hrana de baza este scandalul, circul (de regula politic), incrancenarile pe tot felul de teme, una mai absurda si mai redundanta decat cealalta!!!

  Bleont nu face decat sa ofere un circ extrem de ieftin, un circ grotesc.

  Absenta painii nu poate fi insa suplinita la infinit de circ…
  Singura intrebare decenta/pertinenta in aceste moment este: CAND SE VOR SATURA ROMANII DE CIRC SI VOR FI INTERESATI MAI MULT DE PAINE?

 2. poate ca s-a ramolit inainte de vreme. ce am vazut insa si in alte publicatii: gestul lui Bleont e privit cu multa compasiune.

 3. Eu cred ca a vrut sa transmita un mesaj cand a facut-o, dar dupa aceea si-a dat seama ca oricum s-ar obosi degeaba :))
  si asa am ramas in ceata…
  Bleont … nu s-a ramolit, asta e normalitatea lui :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.