Va elucida Mungiu-Pippidi misterul bibliotecii goale care domină biroul Vioricăi Dăncilă?

Am încercat să stau departe de net câteva zile, dar nu mi-a ieşit. O fotografie cu Viorica Dăncilă, liderul PSD, surprinsă de echipa de ei de campanie în timp ce priveşte meciul de fotbal România – Suedia, s-a viralizat, devenind prilej de băşcălie.

Cum dracu să nu scriu despre tărăşenia asta. Fireşte că ce mai bună glumă, după postarea fotografiei pe pagina de Facebook a Vioricăi Dăncilă, a fost: Ne-am calificat la Campionatul European de anul trecut.

Însă altceva m-a frapat: biblioteca Viorică Dăncilă din biroul ei din Kiseleff. Păi da, pentru că şi la căminul de fete rafturile bibliotecii sunt ocupate măcar de cosmetice. Iată încă că în cabinetul şefei PSD biblioteca e goală puşcă. Nici fir de carte. În schimb, în respectivul birou, avem tablouri, scrin, covor persan, scaune comode din piele, canapea fastuoasă, televizor, uşă momunetală.

Postarea pe Facebook a fotografiei cu Viorică Dăncilă în biroul ei somptuos, dominat de o bibliotecă goală, alături de liderii din PSD, urmărind, chipurile, meciul România-Suedia, e o gafă adâncă. De la un timp însă nu-mi mai displac gafele, fiindcă, până la urmă, arată realitatea crudă. În cazul nostru, relaţia antagonică dintre Viorica Dăncilă şi cărţi. Poate că Dăncilă se mai scotea, vorba internauţilor, dacă punea pe rafturile bibliotecii un peşte de sticlă, un milieu ori, după cum ziceam mai sus, niscai cosmetice, precum la căminul de fete. Sau măcar câteva perele, culese din adâncul gândirii şefei PSD.

Totuşi, nu-i exclus ca povestea asta să aibă o urmare. De pildă, să iasă academica Alina-Mungiu Pippidi şi să ne spună că suntem nişte tâmpiţi care nu pricep tâlcul bibliotecii goale din biroul Vioricăi Dăncilă.

În rest, aşa de-un parexamplu, Dăncilă a spus, conform HotNews, că Iohannis o urăște pentru că nu ia ordine. Cred că mă urăște pentru că sunt un om vertical. Nu sunt un om care să ia ordine, declarea ea. Ce bine era dacă trecea măcar din când în când pe la bibliotecă. Afla că un om nu ia ordine, ci le primeşte. Aşa cum, de pildă, le primea ea de la Dragnea.

Un comentariu la „Va elucida Mungiu-Pippidi misterul bibliotecii goale care domină biroul Vioricăi Dăncilă?”

  1. E mare lucru să ai o bibliotecă, dar şi mai mare lucru este să ştii să te foloseşti de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.