Propagandă pestilenţială: Alina Mungiu-Pippidi e devotată Vioricăi Dăncilă mai dihai decât propaganda rusă

Ca să nu se spună cumva că Alina Mungiu-Pippidi are deficit de mânie proletară, analista atomică a intrat cu totul în campanie electorală alături de Viorica Dăncilă, chiar mai dihai decât propaganda rusă din România. Nu că ar fi o surpriză devotamentul pe care Mungiu-Pippidi vrea să-l arate PSD, devreme ce l-a jelit îndelung pe Liviu Dragnea pentru că a intrat la puşcărie şi a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, atunci când avea birou la Palatul Victoria, de parcă era propusă la vreun Premiu Nobel.

În articolul Dragă Klaus, dacă nu ieși la dezbatere nu ieșim nici noi la vot. E simplu, publicat în romaniacurata, Mungiu-Pippidi ne spune verde în faţă că nu trebuie să votăm, daca Iohannis refuză o întâlnire televizată cu Viorica Dăncilă.

Paradoxal nu este că, în articolul menţionat, autoare ne-o arată pe Dăncilă, prin ricoşeu, drept o floare a poltichiei, ci faptul că doamna asta, care se erijează de ani buni într-un lider al societăţii civile, nu pune umărul să promoveze interesele și voința cetățenilor. A tuturor cetăţenilor. Păi iată că nu, dacă ne îndemnă să nu votăm, în pofida faptului că dorinţa oamenilor, în acest caz, poate fi exprimată doar prin participarea la vot. Sunt alegeri prezidenţiale, nu tâmpenii sfertodoxe despre familia tradiţională. Cel puţin până în acest moment, nici chiar propaganda rusă, care a intrat în opoziţie odată cu PSD şi o susţine cu fanatism pe Dăncilă, n-a îndemnat românii să nu voteze.

Însă dacă Alina Mungiu-Pippidi vrea cu adevărat dezbatere, să invite liderul PSD la societatea ei academică. Acolo, cele două ar putea să stea la o şuetă despre una dintre ultimele cimilituri geniale ale Vioricăi Dăncilă: Scopul Partidului Social Democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut. Ce articol bun de propagandă ar putea scrie apoi analista noastră atomică. Ce izbucneală pestilenţială ar avea ea din nou. Cum ne-ar explica Mungiu-Pippidi că anul trecut n-ar fi decât o figură de stil care configurează viitorul.

2 comentarii la „Propagandă pestilenţială: Alina Mungiu-Pippidi e devotată Vioricăi Dăncilă mai dihai decât propaganda rusă”

  1. Epigrama din ciclul Cuget, deci exist, dar nu mai rezis, culeasa de pe net:
    Comunismul a picat,
    Şi de-acum e dat uitării.
    Dar trecutu-ntunecat
    Iar e… viitorul ţării!

  2. ar fi de preferat sa nu iasa la vot….Doamne !!!…va aduceti aminte cat de patriotarda era in Grupul de dialog social,imediat dupa revolutie?…oare colaboratorii domniei sale ce spun?Cand manipula?..Acum sa atunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.