Vasile Dîncu între a mai fi ori nu ministru sau unde dai cu drafturile legilor securităţii naţionale şi unde crapă

Va pleca Vasile Dîncu din guvern? Asta-i întrebarea, chiar dacă, la jumătatea lunii iulie, el susţinea că premierul Nicolae Ciucă nu i-a reproșat  nimic cu privire la modul în care Ministerul Apărării şi-a îndeplinit sarcinile.

Aşadar, PSD ar discuta despre o schimbare din funcție a ministrului Apărării, pentru că, afirmă surse citate de G4Media: Există o presiune internă deoarece a făcut greșeli mari. Şi Antena3 anticipează că Dîncu va pleca din Guvern, dar şi faptul că lista de imputări e lungă. De pildă, i s-ar reproşa actualului ministru al Apărării că-i principalul suspect în ce priveşte scurgerea draftului legilor securităţii naţionale către presă.

E greu de spus acum cine ar vrea cel mai mult înlocuirea lui Dîncu. PSD, care tratează tărăşenia ca pe o problemă internă, premierul ori Cotroceniul. Până ce aflăm, reproşurile care i se aduc lui Dîncu ar fi legate de:

1) Contractul de modernizare al bazei Kogălniceanu atribuit unui consorțiu din care face parte și compania Strabag, la care este acționar indirect oligarhul rus Oleg Deripaska.

2) Declaraţia ministrului că Marea Neagră este blocată din cauza minelor – Iohannis a spus că este o exagerare

3) A anunţat că pregăteşte un proiect pentru majorarea veniturilor militarilor, fără să discute cu PSD sau să aibă aprobarea coaliţiei.

4) Proiectul de lege prin care România ar fi intrat în situaţie de criză – proiectul a fost redactat la ministerul Apărării.

5) Ruptura existentă acum între Vasile Dîncu şi conducerea PSD -el a recunoscut că nu mai are o comunicare bună cu partidul.

6) A spus că Austria e membră NATO.

7) Şi, după cum arătam mai sus, scandalul izbucnit din cauza apariţiei în presă a unui proiect legislativ legat de securitatea naţională- lideri PNL şi PSD îl suspectează pe Dîncu că ar fi sursa scurgerii de informaţii către presă, mai precis catre G4Media.

Citeşte şi:

3 comentarii la „Vasile Dîncu între a mai fi ori nu ministru sau unde dai cu drafturile legilor securităţii naţionale şi unde crapă”

  1. Nu cred că Vasile Dâncu va fi schimbat. Dacă va fi, eu unul nu mai am nimic pentru politicienii actuali din conducerea țării, pe care probabil i-am privit cu ochi buni…

  2. De ce nu se punctează direct pe obiect și alunecă convorbirile in şarade politice,când se spune că regulile sânt scrise impreună de masa conducătoare din ţară și nu poate fi confundate pe nici un criteriu de moment cu o eventuală criză de….Se dorește de ei și de nimeni altcineva,reglementarea si realizarea accesului la adevăr , stoparea fenomenelor de confuzie și implementarea spre binele tuturor in cele mai strânse condiții spre a se evita unele eventuale confuzii de moment. In plus se dorește acum un model convingător demn de urmat pentru stoparea lipsei de clarviziune pentru următoarele perioade pâna la declanșarea alegerilor din 2024 ce va să fie prielnice in egală masură pentru toți in același fel,asigurând și garantând interesul poporului pentru tot ce-i bun in clasele politice și politicienii versați ai timpurilor noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.