Viorica Dăncilă se pune scut pentru Rovana Plumb sau ridicolul vanității politice

Dăncilă s-a hotărât, adevărat ceva mai greu: o suţine, necondiţionat, pe Rovana Plumb pentru funcţia de comisar european (Transporturi)

Asta în pofida faptului că, în urmă cu trei zile, JURI (Comisia juridică a PE) considera că ar exista un conflict de interese care ar pune mari semne de întrebare aspra numirii numirii Rovanei Plumb, ba, mai mult, nici n-o recomandă în acestă postură, motiv pentru care a anunţat şi Comisia Europeană.

Dar, în opinia Vioricăi Dăncilă, Opoziţia e de vină de că JURI a respins-o pe Rovana Plumb.

De data asta nu-i vorba despre necunoaştere, despre vreo gafă ori despre sfatul nepotrivit al vreunui consilier, ci despre o încăpăţânare care poate fi catalogată drept inepţie politică la pătrat, condimentată cu multă vanitate. Spun aste pentru că, indiferent cum se va tranşa în PE cazul Rovana Plumb, puţini vor mai crede povestea ei cu împrumutul de 800.000 de lei (sursa conflictului de interese, sesizat de JURI), căzut pleaşcă chiar în prag de alegeri europarlamentare. Şi nici că-l va rambursa într-un mod transparent.

Aşa cum spuneam deunăzi, basmele astea cu împrumuturile către politicieni (hai să le spunem aşa) în prag de campanii electorale ţin doar în România – unde nimeni nu se miră, de pildă, cum dracu-ţi cad din cer 800 de mii de lei -, însă nu sunt deloc înghiţite în PE. Rovana Plumb este suspectată că-i minte de cei din JURI, care, iată, nu cred neam în saga unor bani apăruţi din neant. Pardon, primiţi la o persoană din cercul de cunoștințe al candidatei la funcţia de comisar european, care nu-i din PSD şi nici publică, ci doar plină de bunăvoință, aşa cum spunea Rovana Plumb.

O bunăvoinţă şinută la secret, pentru că, atunci când a fost contactată de Digi24, Rovana Plumb a refuzat să spună cine-i, de fapt, Elena Loghin, femeia care i-ar fi dat cei 800 000 de lei. Şi, apropo de împrumuturi, că aşa ne-am hotărât să le spunem, în 2016, Rovana Plumb a mai primit 63 000 de lei (bani pe care i-ar fi donat la PSD) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgoviște. Şi, după cum spune ea, împrumutul din 2016 a fost returnat.

De 30 de ani, vorbim încontinuu despre sume fabuloase paraşutate în curtea politicienilor, în cazul nostru, un împrumut, iar Viorica Dăncilă afirmă, într-un textul vanitos, postat pe pagina ei de Facebook, că Rovana Plumb este victima Opoziţiei care dezbină. Tot ea susţine că aceia care n-o sprijină pe colega de partid pentru funcţia de comisar european nu susţin ţărişoara noastră, ba chiar o distrug pentru că, îndrăznind să se îndoiască de probitatea Rovanei Plumb, calcă în picioare interesul țării. Abisal!

2 comentarii la „Viorica Dăncilă se pune scut pentru Rovana Plumb sau ridicolul vanității politice”

  1. Dacă în mercurialul PSD propunerea pentru un post de eurodeputat a costat 800 000 de lei, se pune întrebarea cât a costat propunerea pentru un post de comisar european???

  2. Postul de comisar european e cu avans si apoi cu parandarat mare, la partid, la comandantul suprem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.