Wikileaks România. Funcţionarii din ambasada SUA, că spioni nu-i pot numi, să fie trimişi grabnic la reciclare!

Am aşteptat cu sufletul la gură dezvăluirile Wikileaks despre România. Acum, au năvălit peste noi. Însă, majoritatea informaţiilor din telegramele Ambasadei SUA la Bucureşti către Centru sunt chiar banale pentru cei care se informează din presa de la Bucureşti ori din ţară. Nimic nou pe Frontul de Est. Subiecte bătătorite, de mult aruncate pe piaţă.

Iar dacă, de pildă, Bogdan Chireac (foto), acest James Bond plinuţ cu ochelarii – cel care azi intră în graţiile Elenei Udrea, mâine în cele ale lui Voiculescu, iar poimâine, la rigoare, în cele ale lui Ponta ori Antonescu, după cum i-o cer interesele, prietenii ştiu de ce, a ajuns o sursă credibilă pentru cei din Ambasada SUA, încât numele său să ajungă chiar până la Washington DC – e limpede că americanii din Batiştei trebuie să mai vadă de cel puţin trei ori filmul „Omul nostru din Panama”. După cum vedeţi, sunt blând azi – le-am sugerat să vadă un film pe net, în timpul programului, nu să citească volumul cu acelaşi nume de John le Carré, operaţiune mult mai complicată.

Tot într-o telegramă care a ajuns şi la Wikileaks, o minte sprintenă de  la Ambasada SUA din Bucureşti îl citează pe consilierul UE Onno Simmons. Omul a atras atenţia că „unele surse ar fi spus că există o «înţelegere» între «anumite grupuri arabe» şi Guvernul României: «Lăsaţi-ne să spălăm bani (în România) şi nu vom ataca ţinte româneşti»”, ar fi cerut arabii din România. Comic de-a dreptul, ca să mă exprim elegant, pentru cine cunoaşte realitatea românească

Înţelegerea la care se referă Onno Simmons are legătură cu terorismul precum baba cu mitraliera. Şi elevii de la şcoala generală ştiu că mulţi dintre arabii care derulează afaceri mari pe aici au fost lăsaţi să „spele bani”, cum zicea consilierul, ori să facă şmecherii cu nemiluita, din cu totul alte motive decât „prietenia” lor cu Osama bin Laden. Comersanţii ăştia de conjunctură nu sunt fraţii lui Osama întru Jihad, domnilor care aţi trimis telegrama la Washington. E spectaculos şi sună a thriller, dar „anumite grupuri arabe” n-au nici cel mai mic motiv să arate  vreo pisică moartă Guvernului. Dimpotrivă.

Povestea este mult mai simplă. De 20 de ani încoace, o grămadă de oameni de afaceri arabi din România, hai să le spunem aşa, care între timp au obţinut şi cetăţenia mioritică, oferă spăgi exorbitante şi cui le cere, si cui nu le cere. Asta-i motivul pentru care maşinăria merge unsă, nu teama de atentate.  Capisci?

4 comentarii la „Wikileaks România. Funcţionarii din ambasada SUA, că spioni nu-i pot numi, să fie trimişi grabnic la reciclare!”

  1. atunci cind nu stiu pe ce planeta se afla, americanii baga din top si din presa pe principul: timpul trece, leafa merge

  2. Daca intradevar redactarea in urma analizelor personalului ambasadei sant acestea, chiar si Corut este megalitic,iar daca baietii nostri abonati la piscina selecta si la wizikiul declansator sant cei de fata, atunci explicati despre rolul unchiului sam pe glob sant cele la vedere. Despre bichoni enumerati, numai ….con. siderati E! Nicolae Ceausescu echte GOLD 24 karate! Karati-va!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.