21 mai 2011. Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii

22 mai, dimineaţa. Sfârşitul lumii prezis ieri de Harold Camping (foto), un predicator bogat şi zâmbitor de aproape 90 de ani, n-a venit. Ce mai contează, de vreme ce Camping l-a mai ghicit de vreo patru ori în ultimii ani? Iată că s-a amânat din nou.

Însă, cu siguranţă,  Dan Diaconescu ne va oferi ultimele ştiri despre iminenta Apocalipsă, lămurindu-ne totodată şi de ce ne-a mai dat bunul Dumnezeu o şansă.

Eu mi-am petrecut sfârşitul lumii într-o notă obişnuită. Adică, am scris articolul pentru Arhivele PUTEREA despre Cristoiu vs Vadim (CLICK AICI) şi am pus ştiri pe site-ul aceluiaşi ziar. În tot acest timp, doi meşteri reparau zidăria, fiindcă alţi meşteri tocmai mi-au montat nişte uşi noi. Cum n-am un palat de casă, de dimineaţa până seara au stat direct pe creierul meu. De praful înghiţit nu mai vorbesc, dar parcă totuşi n-are legătură cu ce îmi închipuiam despre Judecata de Apoi, deşi mă cam ustură gâtul. Cert e însă că meşterii mei n-au avut ambiţia de a-mi distruge chiar toată casa şi de a o reclădi, din simplul motiv că se cred oamenii normali, nu demiurgi.

Tot ieri, am felicitat şi nişte Elene, care m-au invitat la niscai petreceri. Din păcate, am fost nevoit să declin invitaţiile, pentru că, după plecarea zidarilor, nu m-a ocolit revelaţia legată de numărul mare al zilelor de şmotru absolut necesare pentru ca locuinţa mea să arate din nou omeneşte.

Aşa că sper să scap cu viaţă ca să râd confortabil şi forever de „Blonda, Chioru’ şi Piticu’”.

4 comentarii la „21 mai 2011. Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”

 1. este un fel de a privi lucurile, dar deocamdata rad ei de noi toti

 2. Interesanta aceasta ciclicitate (aproape psihotica) autodistructiva, autopunitiva a scenariilor apocaliptice privind „sfarsitul lumii”.

  E bine ca, cel putin deocamdata, aceasta nebunie a ramas DOAR la statut de imaginar individual/colectiv. Nici nu se putea altfel…pentru ca „sfarsitul lumii”, daca ar fi fost TOTAL, nu ar mai fi permis altor defecti la cerebel sa-l imagineze in varii scenarii: ciocnirea „planetei albastre” cu un alt corp ceresc, razboi nuclear, invazie extraterestra, suprapopulare si, mai nou, catastrofe climatice („incalzirea globala”, rebotezata mai nou „schimbari climatice”).

  Merg pe mana istoricului roman Lucian BOIA care trece in revista (cu fina ironie si inegalabil profesionalism) toata scenarita apocaliptica denumita magistral „Sfarsitul lumii – o poveste fara sfarsit”

  http://ce-am-mai-citit.blogspot.com/2011/03/lucian-boia-sfarsitul-lumii-o-istorie.html

 3. Te pomenesti , ca si cea mai Elena a fost refuzata Don Emilio! Permis sa-mi fie, nu te cred! Pai orice Machou din Ro, era sublimat,iar matalutza ne vinzi chiar castraveti!

 4. Apropo de link-ul pe care il sugerati spre articolul de pe http://www.puterea.ro

  Si mai interesanta este implicarea lui Virgil MAGUREANU (nascut Imre Asztalos), zis si “Sarpele cu Ochelari”, fost director SRI intre 1990-1997! In calitatea lui de „ochelarist” a luat apararea lui Ion CRISTOIU…Hm…Trebuie sa-i plateasca niste polite mitomanului eunuc VC-ul TUDOR! Si asta din vremea in care VC-ul TUDOR il cam hartuia pe MAGUREANU cu informatii sifonate de sobolanii PRM-isti simpatizanti ai tribunului dar angajati ai SRI!

  Natie de lasi si tradatori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.