„Independenţii” lui Băsescu

Grupul independenţilor din Parlamentul României este o anticameră a fugarilor din PSD şi PNL. Deocamdată poartă un nume provizoriu, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) şi este supranumit Partidul Generalilor, dat fiind faptul că este condus de generalul cu patru stele Gabriel Oprea (foto), ministrul Apărării, un apropiat al preşedintelui Băsescu.

UNPR n-are nicio ideologie, ci doar contacte cu ideologul Grupului de la Cluj al PSD, Vasile Dâncu. S-ar vrea un viitor partid de stânga, dar după toate aparenţele va fuziona la prima ocazie cu PD-L.  Recent, UNPR s-a îmbogăţit cu unul din puţinii ofiţeri acoperiţi, daţi în gât de CNSAS, Şerban Mihăilescu zis Miky Şpagă şi cu posibilul ofiţer acoperit Cristian Diaconescu.

Din informaţiile noastre, UNPR se va procopsi cu noi parlamentari din PSD, nemulţumiţi de politica lui Ponta-Năstase sau epuraţi de aceştia, cât şi cu resurse parlamentare din PNL. Atâta vreme cât PD-L nu s-a clarificat doctrinar, UNPR va putea oricând să fuzioneze mai apoi cu democrat-liberalii, formând Partidul Popular Român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.