Gheorghe este omul potrivit la locul potrivit

După ce site-ul Ministerului de Finanţe a devenit violet, purtătorul de cuvânt Andrei Gheorghe a oferit presei următoarea declaraţie: „Este vorba de o seducţie voită, prin amplificarea terţiarului imaginar, care, inevitabil şi mefistofelic, va duce la repetarea inversă a numelui lui Sebastian Vlădescu, pentru subjugarea totală şi fiscală a iobagului roman”.

Asta-i explicaţia „glumeaţă” a apariţiei culorii în site, conform marelui Gheorghe.
Tâlcul respectivei declaraţii este, cred eu: „ Mă piş pe voi, ca deobicei. Cocliţilor!”.

Purtătorul de cuvânt are însă şi o variantă„ serioasă” pentru vopsirea în violet a site-ului de la Finanţe, în cazul că unii n-o înghit pe prima. „Acum vorbind serios – spunea el – vă daţi seama cât de ridicoli suntem? Acţionăm în virtutea unor marote inexistente…”.

„Sunt foarte multe calcule care au dus la alegerea acestei culori – continua Gheorghe ( încearcând să convingă pulimea că a ales violetul înainte de ieşirea lui Viorel Hrebenciuc) -, există o logică a dinamicii cromatice. Îmi place foarte tare violetul, e foarte puternic. Poate peste un an vom avea o altă culoare”.

Site-ul este „mult mai accesibil”,  mai credea omul de la Finanţe care,  într-un final, ne-a spus:  „Ajungi să faci ceva normal, dar ştii sigur că acest normal va fi interpretat ca ceva malign…”.

Asta înseamnă: “Fraierilor cocliţi, rămâne cum am stabilit”. Deh, limbaj dublu, ca la Finanţe.

4 comentarii la „Gheorghe este omul potrivit la locul potrivit”

  1. „luzar” de doua parale. profita de prostia altora. gheorghe este escrocul perfect, el nu inseala pe nimeni, dar ii face pe prosti sa creada ca totul i se cuvine.

  2. dupa ce a fost dat afara de la finante, o sa fie numit la mediu, apoi la cultura si tot asa.

  3. Cu cat te droghezi maimult si ai creierii terci, cu atat esti mai valoros in Romania. Ghe a luat exemplul Mutu.La mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.