Adrian Năstase, ultima născocire: PSD îl declară pe Klaus Iohannis ‘persona non grata’ şi apoi îl suspendă

Distanţat la ferma sa de la Cornu de deciziile care se iau în PSD, Adrian Năstase face niscai exerciţii de politichie. De fapt, se încăpăţânează să arate că-i încă nevoie de el atunci când, la Kiseleff, se apasă pe butoanele partidului. Adevărul e că nu-i prea uşor să convingă, ţinând cont că a avut două condamnări care au cumulat vreo 500 de zile de stat în puşcărie.

Aşa că, deocamdată, Năstase joacă rolul de îndrumător, iar ultimul său îndemn către PSD e legat suspendarea lui Klaus Iohannis. Povestea nu-i tocmai nouă. A fost fluturată şi de Dragnea, şi de Tăriceanu, mult mai limpede. Spun asta pentru că, dorind să facă pe diplomatul, Năstase e ambiguu atunci când spune: ar trebui anunţat că preşedintele Iohannis a devenit ‘persona non grata’ şi că nu mai există posibilitatea unei comunicări cu el… Păi cine ar trebui să fie anunţat: Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Kremlinul?

Adrian Năstase, pentru Mediafax: …A urmat o declaraţie cel puţin ciudată a lui Klaus Iohannis, o declaraţie cu un atac incalificabil la adresa unui partid politic, la adresa PSD. Eu admir faptul că liderii PSD au decis să nu facă decât nişte uşoare declaraţii de răspuns împotriva lui Iohannis… E vorba totuşi de foarte mulţi membri ai PSD care se simt lezaţi de aceste acuzaţii, cum au fost şi cele legate de vânzarea Ardealului, cum au fost jignirile repetate de aseară.

Aici eu cred practic că ar trebui anunţat că preşedintele Iohannis a devenit ‘persona non grata’ şi că nu mai există posibilitatea unei comunicări cu el. Ar trebui creată la partid o comisie pentru monitorizarea sa… sunt măsuri constituţionale care vor avea nevoie la un moment dat de o anumită argumentaţie iar eu cred că PSD ar trebui să aibă doar un anumit tip de relaţie doar cu guvernul…

Chestiunea cu declararea lui Klaus Iohannis drept persona non grata e de un ridicol fără margini şi îmi aminteşte de o altă vorbă de duh a fermierului nostru de la Cornu, zisă pe vrema în care conducea destinele Românei: Prezentul se petrece în fiecare clipă, iar viitorul încă nu a avut loc. Bănuiesc însă, apropo de viitor, că în fruntea comisiei pentru monitorizarea lui Iohannis, formată din liderii PSD lezaţi în naturelul lor simţitor se va aşeza, de la distanţă, fireşte, cu voia dumneavoastră, însuşi Adrian Năstase.

În rest, văd că Năstase n-a învăţat nimic nici din anii petrecuţi în politică şi nici chiar din zilele petrecute în puşcărie. Crede, în continuare, că ipocrizia rămâne lubrifiantul ideal al politicii. Păi da, fiindcă el încearcă să iasă din amorţirea de la moşie jucând, nici măcar inspirat, rolul povăţuitorului cocoţat pe soclu, chiar dacă ştie de multă vreme că baronii PSD chiar n-au nevoie de sfaturile sale, pot să greşească și singuri.

Un comentariu la „Adrian Năstase, ultima născocire: PSD îl declară pe Klaus Iohannis ‘persona non grata’ şi apoi îl suspendă”

  1. Selectie. De cand lumea si pamintul, hotii mititei agung la inchisoare, dar cei mari ajung in virful politicii. Exceptia confirma regula, in sensul ca mai sunt si accidente, dar ulterior accidentelor neprevazute vine si marele premiu, etapa latifundiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.