Delir meticulos: Lovit de o mistică a gândirii paradoxale, Liviu Pleşoianu cultivă frustrarea în cernoziomul prostiei

Speranţa deputatului PSD Liviu Pleşoianu de-a rămâne eligibil în politichie, după ce s-a retras din cursa prezidenţială pentru a nu fi încununat cu un ruşinos unu la sută, precum Cumpănaşu, de pildă, capătă accente groteşti.

Fosta speranţă a PSD Dragnea, acum nu doar distanţat, ci şi unul dintre frustraţii de serviciu ai partidului, a scris pe pagina sa Facebook, lovit parcă de mistica gândiri paradoxale: EI știu că VOI ați putea cultiva semințe de rai în cernoziomul lumii voastre libere. Și, tocmai de aceea, EI au nevoie să încolțească pretutindeni doar iadul pe care îl pot controla, cu instrumentele fricii, ale sărăciei și ale eternului conflict…

Greu de pătruns, dar aşa e Pleşoinu – abscons în textele sale meticuloase de clasa a V-a, pătrunse de majuscule, care arată şi că omul se află într-un uriaş dezacord cu vârsta sa reală.

Acest ambiguu mesia, convins de multă vreme că în el şi-au făcut sălaş duhurile lui Mao Tze-dun, Che Guevara, Troțki şi Hugo Chavez chiar crede că va declanşa o ditamai revoluţie mondială în vremea coronavirusului cu sublimul său text de proastă calitate. Iar eu constat că, pe zi ce trece, deputatul PSD face mari progrese: devine tot mai stupid.

În rest, îi sfătuiesc pe cei avântaţi să aibă oarece grijă. Pentru că după ce se îmbată cu revoluţii imaginare, precum cele la care vizează Pleşoianu, pot rămâne mahmuri mai multe decenii.

2 comentarii la „Delir meticulos: Lovit de o mistică a gândirii paradoxale, Liviu Pleşoianu cultivă frustrarea în cernoziomul prostiei”

  1. Sunt de acord cu tot ce a ce ati scris an minunatul dumneavoastra articol.Numai ca eu asi mai adauga ca un fapr ca nu este numai stupid ci este si un mare iduot,si cred ca asa va ramane pentru ca e greu de gasit un rimediu la boala de care sufera!!!

  2. Politicienii nu sunt oameni perfecti, nicaiei in lumea asta, dar acest persoanj, Liviu Plesoianu, produs PSD 100%, este o raritate si trebuie tratat ca atare. Are halucinatii, de obicei de natura mistica si o adinca paranoia geopolitica. Numai ca vorbind el despre radicalii liberi din societate care sunt combatuti, asa cum scrie, de catre antioxidantii din societate, deja trebuie sa ne gindim la un diagnostic. La un diagnostic politic ma refere. La 12 ani, mai scria el, il napadise pina in ribozomi si mitocondrii sentimentul ce este un… intrus. Un intrus intr-o lume care parea total si definitiv… a altora. Daca cititi in dictionar ce inseamna ribozom si mitocondrii, pentru ca nu sunt chiar cuvinte uzuale, veti constata ca problemele acestui domn, sau tovaras, sau cum vreti sa-i spuneti, nu sunt recente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.