Adrian Năstase vrea să elimine împărţirea prăzii

Blogul personal al lui Adrian Năstase este o sursă de informaţii la prima månă. Fostul premier şi-a prezentat programul său politic, intitulat “Forţă şi echilibru”, cu care va candida la Congresul PSD din 20 februarie, pentru adjudecarea poziţiei de preşedinte al partidului.

După opinia sa, regăsirea “sensului original al politicii” are două etape. Primul pas este consacrat “găsirii resurselor pentru transformarea PSD într-un partid capabil să cåştige încrederea oamenilor”. În pasul al doilea, partidul “trebuie să construiască o guvernare în care logica exerciţiului guvernamental ca metodă de «împărţire a prăzii» să fie eliminată, fiind înlocuită de acţiunea în folosul societăţii”. Gura păcătosului adevăr grăieşte.

Conform spuselor persoanelor care au lucrat în preajma fostului premier, Năstase nu împărţea cu nimeni prada. Un fost referent la cancelaria primului-ministru susţine că Năstase, care acum pledează pentru modernizarea metodelor de administrare a unei ţări, percepea foloase necuvenite şi de la persoanele care îşi inaugurau un chioşc. “Nu scăpa nimeni netaxat. Lua şi o sută de euro de la chioşcari. Dar cadourile preferate erau operele de artă. Dacă un om de afaceri avea o problemă la cabinet, doar ca să schimbe trei vorbe cu premierul, trecea pe la anticariatele de pe strada Buzeşti şi cumpăra un tablou semnat de un nume de pictor clasic interbelic sau de un maestru contemporan, de la 10.000 de euro în sus. Odată a venit la cabinet unul dintre fraţii Micula. Luase un tablou de 15.000 de euro, pe care i l-a făcut plocon premierului, pentru o simplă semnătură”.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu ştie mai multe cazuri de genul acesta, însă să nu vă imaginaţi vreodată că ar recunoaşte ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.