Aiurările lui Năstase la Cornu: Filonul politic şi economic a fost omorât de anti-corupţia care l-a priponit în două rânduri

Reabilitat Nufărul, Adrian Năstase s-a hotărât să ne arate din nou cărarea luminoasă. Momentan însă e îngrijorat de amplificarea faliilor din societate. Păi n-are de ce, marea lui avere e intactă, chiar dacă a fost condamnat în două rânduri pentru corupţie.

După cum ne spunea Năstase pe blogul său la cumpăna dintre ani, neliniştea i s-a accentuat şi pentru că, în prezent, nu vede de unde ar putea răsări noile elite politice şi culturale. Lipsa de curaj în reformarea sistemului de educaţie va face dificilă apariţia unor noi generaţii de elite politice si culturale, scrie fostul premier. Păi nici că-i nevoie. Deocamdată, s-a întors el cu reputaţia tocmai reabilitată de generoasa noastră justiţie. Face cât toate elitele la un loc. Aşa că, preocupat cum îl văd de clipele în care trăim, dar mai ales de cele viitoare, Năstase poate trasa noi direcţii, precum atunci când era la putere şi spunea solemn: Prezentul se petrece în fiecare clipă, iar viitorul încă nu a avut loc.  

Îngrijorat şi de faptul că vorbim prea mult despre corupţie, Năstase scrie, tot pe blogul său,: ‘Intelectualii lui Băsescu’ au otrăvit terenurile culturale şi au plantat sămânţa anti-corupţiei în societate – omorând filonul politic şi economic naţional… Abisal! Ce gândire novatoare. Aşadar, filonul politic, ba chiar cel economic a fost îngropat de anti-corupţia care l-a băgat şi pe Năstase la puşcărie. Bine că acum e stopată tărăşenia, iar onoarea celui retras la moşia de la Cornu a fost reperată. Sunt aproape sigur că fostul premier va rosti cât de curând de la tribuna pe care se pregăteşte să urce exact ceea ce zicea pe vremea în care stătea la pupitru: Ne tot plimbăm cu corupţia în gură, o scoatem afară, o întoarcem înăuntru, corupţia, vreau să spun. Păi ce, nu-i aşa?  Da-o dracu’ de anti-corupţie. Ne încurcă.

În rest, Năstase nu crede în resetare. Dar poate că partida nu-i chiar pierdută dacă la moşia sa de la Cornu înființează o şcoală care să scoată elite politice suveraniste pe bandă rulantă. Cu reper Moscova, fireşte. Un așezământ pe frontispiciul căruia să stea scris o altă vorbă de duh a fostului nostru premier, care suna cam aşa: Folosind tehnologii orale, cred că putem ajunge la rezultate politice foarte bune. Ce mai politicieni culţi în cap va avea România datorită Şcolii de la Cornu. Iar odată ajunşi la butoane, şcoliţii lui Năstase vor lansa o reformă politică, economică şi culturală cum nu s-a mai văzut vreodată, sub deviza: Orice poate să fie obiect din China. Cred că nu trebuie să vă mai spun cine a debitat respectiva propoziţie.

UPDATE/ Apropo de îngemănarea ideilor creţe.
31 decembrie 2021/ Adrian Năstase, pe blogul său: …‘Intelectualii lui Basescu’ au otravit terenurile culturale si au plantat samanta anti-coruptiei in societate – omorand filonul politic si economic national…

3 ianuarie 2022/ Bogdan Duca, editorialist la Sputnik, vocea propagandei ruse: …lupta anticorupție a lichidat polii de putere din România mai eficient decât o făcuse în anii 50 ‘lupta de clasă’…

Citeşte şi:

2 comentarii la „Aiurările lui Năstase la Cornu: Filonul politic şi economic a fost omorât de anti-corupţia care l-a priponit în două rânduri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.