Alina Mungiu-Pippidi bate câmpii: Românii se află în continuare într-un război civil

Într-un desavârşit stil pompieristic, Alina Mungiu-Pippidi bălmăjeşte un tex pe care l-ar vrea o radiografie a ultimilor 30 de ani, dar nu reuşeşte decât să cadă din nou în ridicol. Dacă ea reprezentată societatea civilă deţinătoare a adevărul şi numai a adevărul, aşa cum ţine musai să arate şi-n articolul citat mai jos refer, eu mă lipsesc.

Ilar e şi că femeia care se crede o vajnică luptătoare pentru democraţie vrea consens, probabil şi unanimitate, precum în comunism. Iar atunci când susţine că în România ar ave loc un război civil, nu pot decât să constat că prostia a făcut progrese incomensurabile.

Alina Mungiu-Pippidi, în articolul De Anul Nou, putem fi mai onești cu noi înșine?, publicat în romaniacurata.ro, portal pe care-l controlează: …Dezvoltarea țării e paralizată de lipsa de consens politic pe temele principale, datorită unora incapabili să negocieze, pentru că nu vor să piardă nimic din resursele publice pe care le dirijează ca să câștige alegerile, dar cu toate astea multă lume vrea război civil în continuare, de parcă ar fi un meci pe gratis la televizor

În primul rând, democraţia pe care doamna o tot clamează din 1989 încoace (deşi nu dă doi bani pe ea – părerea mea) nu este nici pe departe despre consens şi unanimitate. Şi Nicolae Ceauşescu dorea consens politic. Ca şi Ion Iliescu, Liviu Dragnea ori Viorica Dăncilă, ca să dau câteva exemple ilustre.

În ce priveşte războiul civil, pe care românii l-ar dori în continuare, constat că Alina Mungiu-Pippidi şi-a luat permanent libertatea de-a spune inepţii, devreme ce vede în România un conflict armat între segmente ale populaţiei. Că doar asta înseamnă război civil. Aşa că-i cataloghez academica expresie tot în două cuvine: aiureală caraghioasă.

În rest, există o ierarhie chiar şi-n neghiobie. Vom vedea însă cât de înalt va fi nivelul la care tinde să ajungă analista noastă atomică şi dacă-l poate atinge. De pildă, mâine pote scrie că peste România s-a aşternut ditamai Apocalipsa.

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi bate câmpii: Românii se află în continuare într-un război civil”

  1. Am inteles ca duduia comisar comunist s-a mutat in Germania. Chiar nu pricep, de ce vor nemtii sa-i auda lectiile de ideologie tampa si aroganta crasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.