Năstase le va spune judecătorilor că a stat doar 500 de zile în puşcărie, aşa că să-i restituie mintenaş Steaua Românei?

Adrian Năstase i-a zis lui Victor Ciutacu că a făcut o plângere penala împotriva lui pe Klaus Iohannis pentru că i-a retras Steaua României şi a catalogat drept meschin gestul preşedintelui. Declaraţia fostului premier trebuia ridicată la rang de eveniment astral, aşa că Victor Ciutacu a difuzat dorinţa lui Năstase la RTV, iar cel din urmă a postat stenograma interviului pe care i l-a oferit lui Ciutacu pe blogul său- pentru rigoare, fireşte, chiar dacă, pe alocuri, transcrierea e varză.

Aşadar, cel puţin teoretic, aşteptăm un proces en fanfare.

E greu de spus însă cum vor decurge ostilităţile şi ce argumente va invoca Năstase în faţa magistraţilor, dacă se ajunge la proces. Că doar nu le va spune judecătorilor: Chiar dacă am fost singurul premier care a stat 500 de zile la puşcărie, e prea puţin ca să mi se retragă ditamai Steaua Românei, pe care o vreu restituită mintenaş. Sau le va spune? Se prea poate pentru că pedeapsa cu închisoarea (chiar şi peste 500 de zile) a devenit de multă vreme aşa… o mândrie națională, un monument al orânduirii și al civilizației noastre. Şi, ca orice mândrie, nu poate intra intră în contradicţie cu distincţia. Cine nu mă crede să se uite la Antena3 ori la RTV.

În rest, vorba lui Adrian Năstase: Orice poate să fie obiect din China.

În perioada comunistă, Adrian Năstase a publicat mai multe articole în care a criticat monitorizarea drepturilor omului (încălcate de guvernul comunist de la Bucureşti) de mai multe organizaţii din Occident, precum Freedom House. Iar în 1989, anul căderii comunismului în centrul şi-n estul Europei, el participa la două conferințe ale tineretului comunist în Uniunea Sovietică (Moscova) și la Phenian, în Coreea de Nord, unde, potrivit Evenimentul Zilei, a vorbit împotriva perestroika. E bine de ştiut că un român nu putea critica oficial perestroika, adică, de fapt, pe Mihail Gorbaciov, liderul URSS, decât la indicaţia expresă a lui Nicolae Ceauşescu. Aşa că, dacă tot tânjeşte Năstase după ordine şi decoraţii, ar fi bine să se gândească la Erou al Muncii Socialiste, poate i s-ar potrivi mai bine.

Zambaccian şi Trofeul calităţii

Adrain Năstase a executat efectiv 500 de zile de pedeapsă, respectiv 228 de zile din pedeapsa primită în Dosarul Zambaccian şi 272 din condamnarea dispusă în cel numit Trofeul calităţii. La acestea s-au adăugat 105 zile considerate executate ca urmare a muncii prestate, respectiv elaborarea unor lucrări ştiinţifice. Astfel, s-a considerat că el a executat 605 zile din pedeapsă, însă nici că mai contează devreme ce în 2022 i se ridică interdicţia. Aşa că omul nostru va fi ca nou. Poate deveni preşedinte de partid şi poate fi ales în funcţii publice.

Un comentariu la „Năstase le va spune judecătorilor că a stat doar 500 de zile în puşcărie, aşa că să-i restituie mintenaş Steaua Românei?”

  1. Ciutacu a sorcovit doi dintre mafioti celebri. Adrian Nastase și Giovani Becali. Interviurile difuzate la postul fugarului Ghita trebuia sa ii convinga pe telespectatori naivi de nevinovatia celor doi. Televiziunea fugarului este cooperativa Dero. Spala, frezeaza parfumeaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.