Alina Mungiu-Pippidi blamează SUA şi UE pentru c-ar promova prost integritatea, dar îl deplânge pe Dragnea, o biată victimă

Alina Mungiu-Pippidi se-ntoarce ca să ne explice, pentru că puțină lume pricepe, aşa cum spune ea, faptul că, în primul rând, SUA promovează total greşit integritatea în cel puţin trei ţări, printre care şi România. Totodată, e supărată: la Washington DC, ca şi la Bruxelles, nimeni n-o ascultă. Ca să vezi ignoranţă!

Şi tocmai când eram să întrerupt lectura pe motiv că academica noastă politologă s-a afundat prea mult în propria-i admiraţie, cam la limita parafreniei – de vreme ce scrie cum a demascat ea forţele occidentale care abordează greşit tema anticorupţie -, apare chestiunea. Da, aţi ghicit, chestiunea Liviu Dragnea… cel care, după cum sugerează doamna din nou, ar fi fost condamnat pe nedrept. Aşa că am citit textul până la capăt, chiar dacă, sincer, nu mi-a fost uşor.

…Dar UE, USA și FMI s-au aliniat altfel: ei au promovat un DNA (NABU), izolat de restul justiției cu care a intrat în conflict, și cînd acesta nu a obținut condamnări, au făcut o curte specială care să judece cazurile de corupție, precum cea pusă de noi pe hîrtie pe vremuri, tot la cererea UE, și de care UE se dezice azi de teamă că pot fi anulate retrospectiv condamnările date de ICCJ, la instigarea lui Dragnea…, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Cum s-au împușcat americanii în picior cu anticorupția, publicat în romaniacurata.ro, site pe care-l coordonează

Şi nu-i vorba doar de condamnarea fostului lider al PSD, ci şi de faptul că, iată, Dragnea, ca şi Trump, are cam aceeaşi problemă… statul ăla paralel.

Trump, ca și Dragnea, are mari probleme cu serviciile – are pînă și un Maior al lui care îl paște și lupta a ajuns pe față. Nu ar fi lipsit de interes să aflăm cum și de ce Liviu Dragnea și copiii săi nu mai au voie să călătorească în America pentru niște șmenuri prin Teleorman, arată îngrijorata Mungiu-Pippidi tot în articolul citat, ca să n-avem dubii. Însă dacă analista noastă chiar vrea să afle de ce oropsitul compatriot nu mai poate călătorii în SUA, îi recomand să parcurgă comunicatul de pe site-ul Departamentului de Stat al SUA. E scurt şi poate că se lămureşte.

În rest, dacă aveţi o răbdare de fier, citiţi alabicatul text din care, înţeleg eu, Alina Mungiu-Pippidi nu bagă de seamă, ci doar se bagă în seamă. Mai grav e că se ia şi-n serios. Aşa că n-o să mă mire deloc dacă mânie scrie: Eu sunt Statuia Libertăţii.

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi blamează SUA şi UE pentru c-ar promova prost integritatea, dar îl deplânge pe Dragnea, o biată victimă”

  1. Jalnica e infatuarea acestei femei, si-a pierdut de multa vreme busola. Tot ce scrie si ce face este doar pentru marirea ei, se crede buricul unei lumii care rade copios de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.