Alina Mungiu-Pippidi se face că blamează PSD ca să pricepem de ce Dăncilă trebuia trimisă la UE ori că Dragnea era bun pentru partid

S-o fi sucit brusc Alina Mungiu-Pippidi şi critică PSD? Aiurea! Profunda noastă analistă doar se face că blamează PSD, şi ca să arate câtă nevoie are partidul de un consultant serios, unul extern. Cine ştie, poate cade pară mălăiaţă.

Am spus aiurea! pentru că în articolul: PSD alege să piară cum a trăit (ce titlu amăgitor), publicat în romaniacurata.ro, Alina Mungiu-Pippidi arată că, de fapt, Liviu Dragnea, în pofida celor doua condamnări definitive, era bun pentru partid, ca şi Năstase, cel pe care Mungiu-Pippidi îl critica pe vremuri cu adâncă mânie proletară, ispravă cu care se aludă şi acum. Însă- atenţie, mare atenţie! – ne mai spune ceva doamna: PSD ar fi un partid atât de democratic încât, la rigoare, nu e în stare să facă un pas înapoi. De unde, pricep eu, democraţia din PSD, ca şi albul, poate să păteze.

Pur și simplu PSD e un partid de activ, atât de democratic că nu e în stare să facă un pas înapoi și să se înțeleagă pe sine la nivel de colectiv. Le-ar trebui un consultant extern sau un lider care să fie mai mult decât ei, o autoritate. De asta Dragnea era mai bun decât nimic, iar Geoană mai bun ca Dragnea. Chiar și Năstase. Altfel nu reușesc să se ridice deasupra grupului ca să ia decizii strategice, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul menţionat. Nu vă frecaţi la ochi, aţi citi bine.

Nu cunosc termenul partid de activ din textul Alinei Mungiu-Pippidi. Bănuiesc însă că ar fi vorba despre activul de partid, dar e de înţeles o licenţă poetică atunci când compui ode noi şi le dai spre interpretare.

Însă povestea cu PSD-ul atît de democratic nu-i nimic. Cine credeţi că trebuia să meragă la Bruxelles pe post de comisar european, din câte pricep, dacă Alina Mungiu-Pippidi era Klaus Iohannis. Aţi ghicit? Nu cred, că-i abisal. Ei bine, Viorica Dăncilă, febleţea analistei noastre, căreia îi dau cuvântul.

Alina Mungiu-Pippidi: Singura persoană care trebuia să meargă la Bruxelles era Viorica Dăncilă. Să fi fost în locul lui Klaus Iohannis, asta i-aș fi oferit după europene în schimbul demisiei. Și se putea ajunge și la anticipate, dar în orice caz schimba guvernul. Dar când ești înconjurat de unii care salivează după poziția asta nu poți să o folosești ca în House of Cards – ca monedă de schimb, că alta valoare nu are, ca să aduci schimbarea pe care o dorești. Doamna Dăncilă ar fi plecat, iar Cioloș putea fi deja prim ministru acum. Dacă se voia asta pe bune…

În rest, doar un alt îndărăt pe faţă.

Un comentariu la „Alina Mungiu-Pippidi se face că blamează PSD ca să pricepem de ce Dăncilă trebuia trimisă la UE ori că Dragnea era bun pentru partid”

  1. totul se plateste, asa face alina mungiu, plateste> scrie mult si prost si dezlanat, la norma, se aliaza cu oricine ca sa arate cat de nepretuita a fost> daca se va scrie o istoriea civismului din perioada postdecembrista, alina mungiu va reprezenta esecul, esecul mimarii absolute. ce irosire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.