Alina Mungiu-Pippidi, crizată la maxim pentru că presa străină şi-a permis să critice PSD şi pe Liviu Dragnea

Alina Mungiu-Pippidi, crizată din nou! Statul paralel atacă! Moare democraţia în noi. Cam asta ar vrea să spună politologa noastră, tocmai întoarsă din Germania. Tot ea ne arată, cu incontinenţa-i verbală deja cunoscută, că presa din străinătate a îndrăznit să publice materiale defăimătoare la adresa PSD şi a lui Dragnea. Ca să vezi tărăşenie.

…Ziarele străine au publicat vara asta materiale produse de surse media apropiate de servciiile (se scrie cu trei de i atunci când se doreşte amplificarea suspansului – n.m.) noastre care atribuiau PSD și lui Dragnea (de mai mult de un an la închisoare!) proasta evoluție a epidemiei, băgăndu-i evident și pe ruși (…) Opoziția din România (a se citit PSD – n.m.) e astfel treptat prezentată ca fiind necesarmente vîndută rușilor, cînd nu lui Soros. Opinia publică e pregătită nu doar intern, ci și extern, ca să lichidăm pe acești trădători nu doar de țară, ci și de Europa, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul bombastic: Români, apărați-vă democrația!, publicat în romaniacurata.ro.

Cine vrea să citească tot delirul, are coordonatele, dar să nu ziceţi că nu v-am avertizat. Mai ales că n-o să aflaţi vreo fărâmă din tilurile articolelor critice la adresa PSDragnea, invocate de Mungiu-Pippidi, ori vreun minim indiciu legat de numele respectivelor publicaţii străine sau al serviicilor secrete care înscenează tărăşenia.

În ce priveşte faptul că actuala opoziţie, adică PSD, ar fi prezentată în mod nedrept de publicaţii din străinătate ca fiind necesarmente vândută rușilor, aşa cum se exprimă întâia noastră politologă, văd că ‘mneaei e un pic în urma evenimentelor recente. Cred că i-a scăpat criza de isterie a propagandei ruse, imediat după ce Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD. Descărcarea emoţională din Sputnik se datora tocmai faptului că noul lider a declarat că partidul doreşte să se despartă definitiv de moştenirea lăsată de armata de penali încununată în Epoca Dragnea şi să devină cu adevărat un partid ataşat valorilor UE.

Oare de ce s-o fi băşicat Sputnik, vocea oficială a Kremlinului, după congresul de sâmbăta al PSD, în urma căruia a fost aleasă o nouă conducere care, cel puţin la prima vedere, nu pare a fi deloc pe placul Moscovei. Cu siguranţă ne va explica Mungiu-Pippidi, pe larg, ce şi cum între PSD şi ruşi, dacă tot se jură că-i în topul global al celor mai influenți politologi din ultimul deceniu. Însă, ca să priceapă tot lunpencititorul, nu într-o peroraţie kilometrică precum în articolul citat mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.